El Martorell Gimnàstic Club ha posat punt i final a la pretemporada i ho ha fet amb dos torneigs que han preparat els gimnastes per a les proves de foc de la Copa Catalana. Amb 24 medalles entre els 58 gimnastes que han pres part al Trofeu OsonaGym i al Trofeu Ciutat d’Olot, els gimnastes martorellencs ja han testat, de manera amistosa, els nivells d’aquest curs. La Copa Catalana, que es divideix en tres fases, començarà aquest cap de setmana, i serà el pas previ a les finals i al Campionat de Catalunya.

L’OsonaGym va ser el primer tastet, amb 47 gimnastes repartit en 12 nivells. Les actuacions més destacades van ser la d’Aina Santos (primera a barra, primera a terra i segona en la classificació general d’Escolar A Grans) i la de Laura Pérez, amb dues terceres places a salt i barra, dins el nivell Base 1 Petites.

Resultats grupals històrics

A banda de les actuacions individuals, el Martorell Gimnàstic Club ha assolit cinc podis, tres d’ells històrics. En Base 1 Petites (Laura Pérez, Carla González, Aina Fernández i Noa López) i Escolars D (Ada Arranz, Núria Fonollosa, Maria Rubio i Berta Pérez) les martorellenques han estat segones i terceres, respectivament, i han trepitjat el podi per primera vegada en el club. En Escolars A, la primera plaça és una fita inèdita per a aquest grup.

En el Trofeu Ciutat d’Olot, Carla Romero (Escolars E Grans) va ser primera en paral·leles, terra i en la classificació general. I en la categoria Base 6 els equips formats per Nora Novansky, Sara Ortiz i Marta Subirats i Sofía Fernández, Noa Santos i Meritxell Mimó van ser al segon i al tercer calaix del podi, respectivament.

En total, el club presidit per Sílvia Blanco ha assolit 19 medalles en categoria individual i cinc en competicions grupals. Per a la directora esportiva, Mélodie Pulgarín, les fites històriques han estat un triomf col·lectiu.

Mélodie Pulgarín, directora esportiva Martorell Gimnàstic Club

A banda, explica que la categoria Base 6 ha estat una novetat i un repte arriscat per a les gimnastes que hi han pres part.

Mélodie Pulgarín, directora esportiva Martorell Gimnàstic Club

Una Copa Catalana amb 60 gimnastes

Després de les dues competicions amistoses, els gimnastes començaran la Copa Catalana, una lliga regular que es dividirà en tres fases. Prop de 60 gimnastes seran en les categories Escolars A, B, C i E; Base 1, 2, i 3 Mitjanes; Base 3 Grans; Base 4 Petites, Mitjanes i Grans; Base 6 Grans; Promoció 3 (masculina) i Via Olímpica 3 i 6. El camí a la Final de Catalunya és diferent en cada modalitat: pel que fa a escolars, les dues millors notes de les tres fases, 14 en total, accediran a la final. En base, les dues millors notes i les cinc millors notes per aparell, un total de 15 gimnastes, seran a la gran final. I també en Base existeix el Campionat de Catalunya, on hi accedeixen les deu primeres notes de la tercera fase, que és definitiva.