Els ‘Innovation Days+’ de SEAT fomenten l’esperit innovador dels treballadors de la companyia

1317
'Innovation Days+'. Foto: SEAT

SEAT celebra la 5a edició dels Innovation Days+, un acte inspiracional que reconeix i fomenta una mentalitat i cultura de transformació a la companyia entre els seus més de 14.000 treballadors. Els Innovation Days+ estan dissenyats per situar la innovació al cor de l’empresa, tot promovent la millora contínua i explorant noves oportunitats d’optimitzar l’eficiència per a les marques SEAT i CUPRA.

Per a l’edició d’enguany, treballadors de SEAT de diferents àrees presenten 46 projectes durant el summit, un espai innovador i col·laboratiu que presenta solucions en els serveis, processos, mobilitat i nous models de negoci. L’objectiu és crear sinergies i col·laboracions entre els participants, així com implementar noves formes de treball més eficients i creatives.

“La innovació està en el centre de la transformació de SEAT. Perquè la transformació cap a l’electrificació i les noves solucions de mobilitat siguin un èxit, necessitem motivar els nostres treballadors a continuar pensant de manera creativa, aportant una perspectiva fresca que obri les portes a noves oportunitats. Les idees presentades enguany demostren que estem preparats per al futur de la indústria de l’automòbil que es basarà en la disrupció, l’aprenentatge continu i el pensament innovador”, ha dit Wayne Griffiths, CEO de SEAT i CUPRA.

En aquesta edició, tenen especial protagonisme les xerrades inspiracionals i presentacions amb idees de negoci innovadores que fan experts de SEAT, convidats especials i vuit startups. Durant les sessions es comparteixen casos reals sobre l’aplicació de la intel·ligència artificial, noves tendències i metodologies disruptives, donant als assistents l’oportunitat d’interactuar amb ells i explorar aplicacions potencials en la indústria de l’automòbil.

Els Innovation Days+ inclouen també un hackathon de dos dies, un programa on els treballadors de SEAT i CUPRA resolen desafiaments reals de la companyia i creen nous models de negoci innovadors que aporten valor real.

Laura Carnicero, vicepresidenta executiva de Persones i Organització de SEAT, diu que “aquestes jornades són una mostra que a SEAT tenim una cultura que no es conforma amb el que s’estableix, sinó que busca constantment superar els reptes de la innovació, en una etapa en la qual estem experimentant la transformació més important de la nostra història. Els Innovation Days+ són una plataforma que promou la col·laboració entre treballadors, partners i startups per identificar noves oportunitats que ens ajudin a continuar creant solucions innovadores que aportin valor al nostre negoci en aquest context de transformació”.

L’àrea d’exposició mostra diferents projectes que fan servir les dades i la intel·ligència artificial per optimitzar la indústria de l’automòbil, com Data Transfer, que utilitza dades dels vehicles per millorar l’experiència de l’usuari i crear noves oportunitats de negoci, o Smart Warranty, una eina automatitzada d’anàlisi de garanties que fa servir la introducció de dades i l’aprenentatge automàtic per augmentar l’eficiència i la precisió.

Altres idees innovadores exposades són Smart Inspection Cobot, un sistema d’inspecció de punts de soldadura integrat en un robot col·laboratiu (cobot) i processament a través d’intel·ligència artificial (IA) per millorar el control de qualitat en temps real, i AQUA, una eina basada en IA per fer simulacions de xoc, tot proporcionant resultats més fiables i reduint costos en el procés de desenvolupament de vehicles.