Els martorellencs ja poden votar entre 21 propostes finalistes dels Pressupostos Participatius 2017

3873
Pressupostos participatius
Pressupostos participatius

Aquest dilluns s’ha iniciat la fase de votació de les propostes dels Pressupostos Participatius 2017 impulsats per l’Ajuntament de Martorell. Tot ciutadà empadronat a la població i major de 16 anys pot escollir entre 3 i 5 de les 21 propostes de diferents àrees que han superat els requisits tècnics. La votació es pot fer a través del web, app o als punts de votació que s’instal·laran a diferents punts de Martorell fins el 21 de juny.

Les propostes finalistes, formulades per la ciutadania i les entitats, fan referència a àmbits com ara la comunicació i TIC, cultura, ensenyament, esports, medi ambient, participació, urbanisme i via pública. La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, explica que “podrà votar-les qualsevol persona major de 16 anys, empadronada a Martorell i que acrediti disposar del DNI, NIE o passaport. Caldrà triar-ne un mínim de 3 i un màxim de 5”. Podran votar al web, a l’app Decideix Martorell -disponible per a Android-, o bé de forma presencial als punts de votació.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació

Llocs i dates de votació presencial

Amb l’objectiu d’implicar al màxim la ciutadania, la regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació ha confeccionat un calendari de punts de votació que s’ha engegat aquest dilluns a El Círcol, amb un taller infantil. Les següents opcions per votar via presencial seran: la plaça de les Cultures (dimarts 13, de 17.30 a 19.30h); rambla de Les Bòbiles davant del Mercat Municipal (dimecres 14, de 17.30 a 19.30h); avinguda de les Mancomunitats Comarcals davant la Biblioteca Martorell (dijous 15, de 17.30 a 19.30h); mercat del dissabte de Buenos Aires (dissabte 17, de 10.30 a 13.00h); Pavelló Esportiu Municipal (dilluns 19, de 09.30 a 12.30h) i a El Círcol (dimecres 21, d’11.00 a 13.00h).

Una experiència pionera a casa nostra
Els Pressupostos Participatius 2017 són un procés engegat per primer cop per l’Ajuntament de Martorell, que permet a la ciutadania fer propostes d’actuacions a la població i decidir, de manera directa, a quins projectes vol que es destini una part del pressupost d’inversions municipal –fins a una xifra total de 200.000 euros, 40.000 dels quals es destinen a projectes que proposen els alumnes del Consell d’Infants-.

Particulars i entitats van presentar dins de termini a l’Oficina de Pressupostos Participatius 88 propostes, que es van sotmetre a una avaluació tècnica per valorar si complien els criteris establerts o si estaven en execució o previsió a l’actual mandat.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació

La regidora Riera ha agraït la participació “tant dels que han vist incloses les seves propostes com dels qui n’han fet i que no han passat a la fase de votació pels motius explicats. Al menú del web també es mostren les seves propostes i els motius pels quals no les hem pogut incloure”.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació

Així mateix, Riera ha destacat la feina feta des de l’Oficina dels Pressupostos Participatius, la comissió tècnica i els diferents departaments municipals.