Els més grans de 70 anys rebran la tercera dosi a partir del 25 d’octubre

270

A partir del 25 d’octubre es començarà a administrar la dosi de reforç de la vacuna contra la COVID-19 a les persones de més de 70 anys, segons ha aprovat la Comissió de Salut Pública. L’administració de la tercera dosi es farà quan faci sis mesos que van rebre la pauta completa. La dosi de reforç que se subministrarà serà d’una vacuna ARNm, és a dir, de les de Pfizer i Moderna. L’objectiu és augmentar la protecció de les persones més vulnerables. Després dels més grans de 70 anys, podria començar l’administració de la dosi de reforç a les persones de més de 65 anys.

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) va avalar dilluns una dosi de reforç del fàrmac de Pfizer/BioNTech per a les persones de més de 18 anys, tot i que va deixar en mans de cada estat la decisió sobre si cal incloure una dosi de reforç en el programa de vacunes. Ahir, el regulador europeu va precisar que considera que una dosi de reforç de Pfizer a la població general com a mínim sis mesos després d’haver rebut la pauta completa és “segura i eficaç”, però que actualment no pot fer “una recomanació ferma sobre quan i per a qui” implementar-la.

La Comissió de Salut Pública, que compta amb la participació de tècnics del Ministeri de Sanitat i de les comunitats autònomes, també ha aprovat que la vacunació contra la COVID s’administrarà en paral·lel a la vacuna contra la grip, tal com reclamaven alguns governs autonòmics.

Des del mes de setembre, la dosi addicional de la vacuna està aprovada per a pacients en situació d’immunosupressió greu: persones amb trasplantament d’òrgan sòlid, els receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics (trasplantament de medul·la) i a les persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20, a més dels qui estan fent alguns tractaments immunosupressors i els residents en centres de gent gran.