González: “El Vimart es trasllada al Vapor amb 11 cellers i quatre espais gastronòmics”

418
Andreu González, regidor de Cultura

El 10è Vimart arriba aquest dissabte, de 18.00 a 00.00h. El regidor de Cultura, Andreu González, avança que la fira de vins i caves de Martorell, perla de la Festa del Roser, comptarà amb més d’una desena de cellers, la DO Penedès i diferents espais gastronòmics que ens permetran tastar, degustar, conèixer i brindar.

Tot plegat, regat amb la música d’Agustí Burriel i els clàssics de Frank Sinatra. Cançons que romanen en la memòria de tothom, reinterpretades per aquest quintet de músics de gran prestigi que han decidit plasmar sobre l’escenari la seva admiració pel gran cantant desaparegut.

Excepcionalment, el Vimart canvia d’emplaçament i es farà a l’aparcament del Vapor per poder garantir les mesures sanitàries. Per aquest motiu, des de dijous 7 d’octubre, a les 10.00h, i fins dilluns 11 d’octubre a mig matí no s’hi podrà estacionar. L’aforament serà limitat, ús obligatori de la mascareta en els desplaçaments i consum exclusivament en els espais habilitats.

Per què s’ha decidit traslladar enguany la Festa del Roser a l’aparcament del Vapor?

El motiu del canvi d’ubicació és, bàsicament, perquè no ens cabia el Vimart a la ubicació habitual, que era la plaça de l’Església i rodalies. Enguany, és farà en un espai perimetrat, on tindrem dos accessos. Hi haurà una zona central on la gent estarà asseguda i una altra, més a la perifèria, on estaran els estands per demanar les diferents consumicions.

Quants cellers ens visitaran en aquesta edició?

Comptarem amb un total d’11 cellers i la Denominació d’Origen (DO) Penedès. Fa un dies, vam tenir l’oportunitat de tastar diferents vins negres d’aquesta DO i va ser molt interessant, ja que normalment l’associem al cava i als vins blancs.

I quantes parades gastronòmiques hi trobarem?

Quatre. El Restaurant Aqqua, el Restaurant Les Vinyes, Dulce Emy – que és més de rebosteria – i un restaurant de fora de Martorell.

Com funcionarà la fira?

Farem en tot moment un control de l’aforament al recinte. A diferència d’altres activitats del municipi, on s’havia de fer reserva a través de la pàgina entrades.martorell.cat, al Vimart no caldrà tenir reserva, sinó que els assistents hauran d’anar directament al Pàrquing del Vapor i treure el seu tiquet. Hi hauran diferents tiquets amb diferents preus i el més alt serà el tiquet gourmet, que inclourà una copa, un portacopes, tres platets i tres consumicions de beguda. Cal mencionar també que de tots aquests aspectes logístics es cuiden en gran mesura els nois i noies de l’Arc de Sant Martí, per la qual cosa crec que aquest Vimart és bastant solidari i s’ha de posar en relleu.

Hi haurà també acompanyament musical?

Durant el Vimart sempre hi ha alguna actuació musical. La darrera edició vam comptar amb el saxòfon de Pere Miró i l’anterior un concert d’òpera des dels balcons de la plaça de la Església. Aquest any, ens visitarà la música de l’Agustí Burriel, qui ens cantarà diferents temes molt coneguts de Frank Sinatra.

Festa del Roser. 9è Vimart (Fotografia: Grisphoto)

Pels assistents a la Festa del Roser, quines mesures de seguretat anticovid hauran de seguir?

Totes les habituals que, malauradament, s’han de fer ben comunes: desinfecció de mans, presa de temperatures, distància interpersonal… A més, mentre no siguem a la zona de consum, haurem de portar la mascareta posada per evitar contagis.

Com estan funcionant els ‘Racons del Vimart’ que s’estan fent durant aquesta setmana?

Estan funcionant molt bé. A banda del tast de la DO Penedès, hi ha quatre racons més com a mínim que també són molt rellevants de mencionar. El primer va ser ‘Vi de lletres pujolsià’ a la Torre de Les Hores amb Josep Pedrals, poeta de casa nostra, i Carla Antúnez, sommelier que ens anava explicant diferents coses sobre els vins. L’actuació d’ahir d’Ölivia Musyk, dues ex alumnes de La Mercé que van fer una actuació molt solvent. El proper concert de Beth Rodergas, que ens vindrà a presentar el seu últim treball Origen a El Progrés. Per últim, l’Espai Bombolles, un dels ‘Racons del Vimart’ que més agrada sempre. A més, aquest dijous també tindrem l’acompanyament musical del cantant argentí Lucas Masciano, qui viu a Catalunya des de fa anys.

Aquesta és la 10a edició del Vimart. Com creu què ha anat evolucionant durant aquesta dècada?

Si obrim el compàs de la memòria, podrem veure que hem tingut cada any més assistència. Aquest any arribem al 10è aniversari d’una manera que no és òptima, ja que ens agradaria tenir un altre escenari per poder créixer encara més i demostrar els atractius del nucli antic de Martorell a la nostra població. És una bona iniciativa per mantenir viva la memòria del passat, ja que avui dia tenim un present industrial, però no hem d’oblidar que fa no molt de temps Martorell tenia un peu en l’economia molt basada en el sector primari de la vinya, sent una potència important dins de l’exportació dels vins i dels productes derivats.