Els Mossos d’Esquadra activen l’Operatiu Estacional Grèvol per prevenir els fets delictius

805
Mossos d'Esquadra

Des del passat 21 de novembre i fins el 15 de gener, l’Operatiu Estacional Grèvol estarà actiu per garantir la seguretat dels comerços, ciutadans i empreses. Durant aquest període, els efectius policials es posen en contacte amb associacions, comerços i empreses amb la finalitat de transmetre consells de seguretat i prevenir la comissió de fets delictius.

El dispositiu de seguretat per les festes nadalenques s’aplica a tot Catalunya, tenint en compte les particularitats de cada regió, i inclou més vigilància de les zones comercials i més presència nocturna.

Albert López, cap de proximitat i de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de l’Àrea Bàsica Policial de Martorell, indica que “a Martorell prioritzem el servei en l’àmbit comercial. Incrementem la visibilitat de les patrulles uniformades, la vigilància de paisà i la interacció amb el comerciant per tal de copsar les problemàtiques delinqüencials”.

L’operatiu té diferents fases d’aplicació. En una primera fase “es fa una campanya d’informació als comerços per resoldre dubtes i facilitar consells de seguretat que puguin ajudar a detectar i prevenir qualsevol possible acte delictiu durant el període nadalenc però també en l’inici de la campanya de rebaixes”, afirma López, qui afegeix que l’objectiu és incrementar la sensació de seguretat per part de la ciutadania. Amb aquesta major presència policial a la via pública, Mossos d’esquadra vol fomentar la denúncia a peu de carrer i ser més pròxims al ciutadà.

López recomana als ciutadans que estiguin “tranquils però atents”. Controlar les bosses de ma, no fer servir el cotxe com a punt per emmagatzemar les compres i controlar els efectes personals. I en cas de ser víctimes d’un fet delictiu, “no enfrontar-se als agressors i trucar immediatament al 112”.

Al marge de les recomanacions als comerços per evitar furts, des dels Mossos d’Esquadra també s’aconsella a les famílies que evitin explicar per les xarxes socials si marxen de vacances o qualsevol dels desplaçaments curts que es facin.