Els participants en el pla d’ocupació ‘Treball i Formació’ finalitzen feina a les dependències municipals

2123
Participants en el pla d'ocupació

Les 13 persones en situació d’atur de Martorell que van començar a treballar el passat mes de febrer gràcies al pla d’ocupació ‘Treball i Formació’ línia A han finalitzat la formació específica obligatòria. El programa es dirigeix a persones en atur no perceptores de prestacions o subsidi per desocupació i preferentment més grans de 45 anys. L’impulsa i finança el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, i el gestiona l’Ajuntament de Martorell.

A banda de les accions d’experiència laboral, un dels objectius és dur a terme una activitat formativa professional transversal d’assistència obligatòria per part dels participants durant la jornada laboral. Els de la línia A han realitzat un mòdul formatiu ‘Anglès professional per a activitats comercials’ de 90 hores i que pertany a un certificat de professionalitat. Es va iniciar el 20 d’abril i ha finalitzat aquest juny.

Participants en el pla d'ocupació
Participants en el pla d’ocupació

Els participants -13 auxiliars administratiusvan començar a treballar el passat febrer i durant 6 mesos han estat assignats a diferents regidories (departaments de Cultura, Habitatge, Promoció Econòmica, Museus, Biblioteca, Policia Local, Secretaria, Comerç, Participació Ciutadana, Serveis Municipals, Joventut i Intervenció), i destinats a activitats de diferent qualificació: classificació de documents, atenció al públic i telefònica, documentació, selecció de documentació, tramitacions o registres, entre d’altres.

En la convocatòria de 2016, l’Ajuntament també va contractar dins la línia B a 10 peons com a suports a la Brigada Municipal per al manteniment i la millora de la via pública i dels espais lliures dels edificis municipals, en relació als parcs i jardins, carrers, places o mobiliari urbà. Està adreçat a persones en atur beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció i finançada per la Generalitat a través del SOC. Els participants van iniciar també la formació transversal professionalitzadora d’assistència obligatòria el 26 de maig i finalitzaran el 16 de juny amb un total de 20 hores de duració amb dos mòduls: el de competències digitals nivell 1, de 15 hores, i el mòdul d’aplicacions de les competències lingüístiques a la redacció de textos, de 5 hores.