Els premiats del Concurs de Cartells del Nadalem i el Carnaval reben els seus guardons

805

L’alcalde Xavier Fonollosa, i els regidors Sergi Corral i Josep Casasayas han lliurat aquesta tarda al Centre Cultural els premis del concurs de cartells que buscava la imatge identificativa del Nadalem 2016-17 i el Carnaval 2017. S’han concedit sis premis, tres per categoria, amb una dotació econòmica total de 2.120 euros.

Juan Diego Ingelmo Benavente va ser el guanyador del primer premi del Concurs de Cartells del Nadalem, amb una proposta protagonitzada per un cantaire de coral nadalenca, coronat pel pont del Diable. Martí Alcón Quer va quedar finalista, i Maria Esteve Font i Laura Pérez Almaraz van guanyar el millor cartell elaborat per menors de 16 anys.

Pel què fa el Concurs de Cartells del Carnaval, Sílvia Santamaria Bayés va fer-se amb el primer premi, amb un bufó diabòlic que recorda les màscares venecianes. Martí Alcón Quer va quedar finalista, i Paula Pastor López i Meritxell Mimó Blanco el premi per a menors de 16 anys.

Els guanyadors s’han emportat 700 euros, els millors finalistes 300 i els artistes locals menors de 16 anys, 60. Els guanyadors tenen l’oportunitat de veure exposada la seva obra en els cartells, fulletons i prospectes de la festa. Tots els cartells llueixen aquests dies en una exposició al vestíbul del Centre Cultural.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha donat les gràcies als participant i ha destacat “l’alt índex de propostes infantils, principalment a través de les escoles de Martorell, i el nivell de creativitat. Les obres van ser triades, de manera anònima, pels membres del jurat, format per tècnics municipals i persones vinculades al món gràfic i artístic, que van valorar la presència o al·legoria als elements simbòlics locals i que fos una obra inèdita”.

Els participants havien de presentar un màxim de dos cartells per modalitat en un suport de cartolina DIN A3 (420×297 mm). Hi havia de constar obligatòriament el text “Nadalem. Del 12 de desembre de 2016 al 6 de gener de 2017”, o bé “Carnaval 2017. Martorell es Transforma. 25 de febrer de 2017”, i calia adjuntar per cada obra dues butlletes d’inscripció emplenades amb les dades personals.