Els veïns de Font de la Mina, preparats per tot un cap de setmana de xerinola

987
Festes del barri de la Font de la Mina

El barri Font de la Mina commemora aquest cap de setmana la seva festa. L’associació de veïns ha cuinat un programa ple d’activitats engrescadores per a petits i grans, que es desenvoluparan del 2 al 4 de setembre. Jocs infantils, teatre, àpats de germanor, tast de vins, bingo i música a la plaça del barri per encarar amb força la represa del curs.

Divendres, 2 de setembre, a les 18.30h, hi haurà el 3r Torneig de futbol ‘La Mina Champions League’ a la pista d’Els Convents. A les 22.00h, obra de teatre a la plaça Font de la Mina a càrrec de la companyia Robert Gobern d’Esparreguera, amb La vida et dona moltes sorpreses. “Són quatre peces de microteatre: El mort i qui el vetlla; La caiguda de l’Imperi Romà; 8 de març i Reservoir Dogs. En acabar, s’oferirà coca i cava als assistents, amb tiquets que es podran adquirir al bar”, avança Montse Font, membre de l’associació de veïns.

El dissabte, 3 de setembre, es faran els tallers de cuina ‘The Broccoli Tribe‘, a les 11.30h, per a nenes i nens. A les 18.00h, hi haurà xocolatada amb melindros per a petits i grans, i tast de vins a càrrec de l’elaborador local de vins, Xavi Mas. “A més, es gaudirà d’un espectacle de clown i malabars amb El guardià dels jocs amb la companyia Xaxi Xixarrus”, apunta Font.

El tradicional bingo, “un altre dels moments entranyables i bonics de la festa”, serà a les 20.00h. I a les 22.00h, començarà el sopar de carn a la brasa (preu: 17,5 euros adults i 7,5 euros nens/es. Reserves fins el dia 1 de setembre a Cal Joan Salvador). La nit acabarà amb la música de DJ Basku, a partir de les 22.30h.

I l’últim dia, diumenge, 4 de setembre, es farà la Trobada de col·leccionistes de plaques de cava, a les 10.00h, el tradicional concert vermut amb Sofia Llovet i Jorge Molina, a les 13.00h, i un dinar de germanor, a partir de les 15.00h, amb tots els veïns i veïnes del barri.

Com a novetat, comenta Font, “aquest any s’ha fet el concurs fotogràfic ‘La festa en un clic’. Les fotos que fem de les festes les podem enviar a l’Instagram @barrifontdelaminamartorell, amb un títol i el nom de la persona que l’envia. En paral·lel, hem creat el perfil @minamartorell2022 on penjarem les fotos rebudes. La fotografia que tingui més likes el diumenge 4 de setembre, a les 12.00h, serà la guanyadora d’un sopar per a dues persones al Restaurant Suculent de Barcelona”.

Aquest any han recuperat el concurs infantil de cartells de les festes del barri. La guanyadora ha estat Berta Pou Fusalba de 10 anys. “Amb el cartell premiat hem fet uns díptics amb el programa d’actes de la festa, un escrit de la junta i un de l’escriptor Jordi Benavente, recordant la història del nostre barri. A més, hi ha fotografies de la festa de 2021 i d’activitats que hem fet al llarg del curs”, detalla.

Fa quatre anys que l’associació de veïns va renovar la junta. Font diu que “hem intentat dinamitzar i fer activitats, no només durant les festes de setembre, sinó també durant l’estiu i al llarg de l’any. Activitats per als nostres veïns i per Martorell. Estem molt agraïts a l’Ajuntament, que fa dos anys ens va cedir l’antic Memorial Vicenç Ros per organitzar activitats interiors”.

Festes del barri Font de la Mina 2022