En marxa el segon ‘PostArt 08760’, amb els cossos dissidents com a temàtica

1075

Els cossos dissidents és la temàtica que ha escollit enguany l’associació Artistes Plàstics de Martorell per al ‘PostArt 08760’. Aquesta és la segona convocatòria internacional d’art postal, oberta a tothom. Qui vulgui participar-hi haurà de fer una intervenció artística en una postal que demanarà a l’organització i que retornarà per correu ordinari. La cooperativa Candela, que fa prevenció i educació respecte a la identitat de gènere, serà la beneficiària dels diners recaptats amb la venda de les obres.

Des d’ara, qualsevol persona d’arreu del món i major de 16 anys pot participar fent una creació artística sobre una postal que, prèviament, haurà sol·licitat a l’organització del certamen. La manera de fer-ho és “enviant un correu a 08760postart@gmail.com, o bé a l’Instagram dels Artistes Plàstics”, tal i com explica un dels membres de l’organització, David Pérez (Sibux).

David Pérez, integrant dels Artistes Plàstics

Cada edició del certamen d’art postal té una temàtica. En la primera, va ser el concepte de la dona com a subjecte i no com a objecte. Enguany, s’ha escollit “els cossos dissidents, en el sentit més ampli i dins d’una perspectiva feminista del concepte”, exposa Sibux.

La recaptació de la venda de les obres es destinarà “a Candela, que és una cooperativa d’acció comunitària i feminista, que treballa fent prevenció i educació en identitat de gènere”. Des de l’organització s’ha cregut oportú i interessant “aportar aquest granet de sorra cap a un col·lectiu que fa coses bastant potents i interessants sobre aquesta temàtica”, afegeix.

David Pérez, integrant dels Artistes Plàstics

Aquesta convocatòria artística d’art postal o mail art es posa en marxa a partir de la inscripció. Des d’aquest punt, “la persona inscrita rebrà a la bústia de casa seva la postal en blanc, que serà la base sobre la qual farà la seva intervenció o obra, al voltant del tema dels cossos dissidents”. L’artista plàstic apunta que la intervenció que es faci a la postal “pot ser utilitzant qualsevol tècnica, com ara la pintura, la il·lustració, el collage, la fotografia o l’escultura”. Un cop la tingui finalitzada, haurà de retornar la postal per correu a l’organització. Totes les postals rebudes formaran part de l’exposició col·lectiva que es farà l’any vinent.

David Pérez, integrant dels Artistes Plàstics

Les postals es podran demanar a l’organització al llarg de tot aquest any, sempre i quan siguin retornades abans del 31 de desembre.