Clara Peya

La pianista i compositora, Clara Peya, serà l’encarregada de tancar el Festival PAS Doble dissabte, a les 22.30h, a la Piscina Municipal d’Estiu amb el seu onzè disc Perifèria. Energia i sentiment en estat pur, el d’aquesta artista transgressora, inquieta i inclassificable, que creu en el poder de l’art com a eina de transformació social.

Perifèria s’inspira en els espais de pas, en els marges, en allò que no han volgut que mirem. Les perifèries reals i emocionals que genera un sistema hostil que no abraça a tothom. L’artista explica que “tots els temes que trio són temes que no tinc resolts. Quan parlo de l’amor romàntic, de la salut mental o de perifèries, és que jo haig d’aprendre moltes coses sobre això. El procés creatiu és una oportunitat per generar-me una opinió, per fer-me preguntes o per fer voltes a les coses. Crec que això és el bo de l’art. És individual fins que ho mostres i, quan ho mostres, ho deixes anar i deixa de ser teu”.

Clara Peya, pianista i compositora ('Àrtic' BTV)

Clara Peya estarà al piano i l’electrònica, mentre que la veu a les seves composicions la posarà l’Enric Verdaguer. Els acompanyarà Vic Moliner al baix elèctric i electrònica, i Didak Fernández, a la bateria i electrònica. “No sé cantar i em rodejo de gent que canta molt bé. Forma part del compartir, tot i que és una manera diferent de “cantar” i poc correcte. Les veus que trio les escullo a consciència i per a cada projecte. El fet de canviar em dona aire. Un combo ben especial que a mi m’agrada”.

Clara Peya, pianista i compositora ('Àrtic' BTV)

Peya és considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l’escena musical del país. Una biografia frenètica que transita entre la música, el teatre i l’activisme i que el 2019 va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura i amb el guardó a Millor disc de l’any per la crítica dels Premis Enderrock per ‘Estómac’ (Satélite K, 2018).

Graduada en piano clàssic a l’ESMUC (2007), va cursar estudis Superiors de jazz i modern al Taller de Músics de Barcelona. Ha estudiat durant més de 12 anys amb el professor Leonid Sintsev amb qui va seguir la seva formació al conservatori Rimsky Korsakov de Sant Petersburg (Rússia). Clara Peya ha comptat com a professors a mestres de música moderna i jazz com Joan Monné, Joan Díaz, Roger Mas, Txema Riera i Marco Mezquida.

Amb 35 anys ja ha presentat onze discs sota el seu nom on ha col·laborat amb músics com Sílvia Pérez Cruz, Judit Neddermann, Toni Pagès, Vic Moliner, Alessio Arena, Ferran Savall, Aleix Tobias, Adrià Plana, Dídak Fernández, Pau Figueres, Elena Gadel, Sandra Sangiao, Anna Ferrer i Magalí Sare, entre d’altres. A més, ha tocat amb diferents formacions per tot Espanya, Mèxic, França, Anglaterra i Rússia. És cofundadora de la companyia de teatre, dansa i música en directe “Les Impuxibles” i ha compost diverses músiques per espectacles de teatre i dansa.

Clara Peya