‘Entre dos aguas’ d’Isaki Lacuesta, pel·lícula del Cicle Gaudí d’aquest mes de març

533

Els germans Israel i Francisco José Gómez Romero protagonitzen Entre dos aguas, el llargmetratge d’Isaki Lacuesta que barreja el gènere documental amb la ficció. És la pel·lícula del mes de març del Cicle Gaudí i es podrà veure aquest proper divendres, a les 20.00h, a la Casa de Cultura. Organitza la Regidoria de Cultura i l’associació Cinema del Diable.

Isra i Cheíto són dos germans gitanos: l’Isra va ser sentenciat a presó per tràfic de drogues i el Cheíto es va allistar a Infanteria de la Marina. Quan l’Isra surt de la presó i el Cheíto torna d’una llarga missió, tornen a l’illa de San Fernando. El retrobament entre els dos germans porta records de la violenta mort del seu pare quan tot just eren uns nens.

Han passat 12 anys des de La leyenda del tiempo, la pel·lícula de Lacuesta quan l’Isra i el Cheíto eren adolescents. Ara l’Isra retorna a San Fernando per recuperar a la seva dona i les seves filles. Però, com aconseguirà tirar endavant en el lloc amb la taxa d’atur més alta d’Espanya? La seva recerca de redempció, la seva necessitat d’ordenar les seves vides i reconciliar-se uneix a l’Isra i el Cheíto una vegada més.

En aquesta ocasió, s’ha triat una pel·lícula guanyadora de set Premis Gaudí, entre els quals hi ha el de Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció, Millor actor protagonista pel debutant Israel Gómez Romero i Millor música original per a Kiko Veneno i Raül Refree.