Es fan treballs a la serra de l’Ataix per facilitar el pas dels bombers en cas d’emergència forestal

833

L’Ajuntament de Martorell ha dut a terme aquest passat novembre uns treballs al camí de la carena de la serra de l’Ataix. Una actuació estratègica puntual destinada a millorar l’accessibilitat dels camions de Bombers en cas d’emergència i contemplada pel Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals (PPI) 2013-17.

Sobre la base del terreny natural s’ha col·locat una làmina de polietilè sobre la qual s’hi ha aplicat un formigonat barrejat amb terra de la zona, tal i com ja s’havia fet l’any 2009 al camí de la Roca Dreta. Es tracta de punts crítics pels seu aflorament rocós que en dificulta el manteniment segons els mètodes habituals.

L’actual formigonat està inclòs en el Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals 2013-17, fruit d’un conveni entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell, ha recordat el regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, qui ha afegit que “la prevenció s’ha de fer ara per poder evitar els incendis a l’estiu”.

L’any passat ja es va actuar a la Cova de la Font Freda, que garanteix l’accés a la Serra de l’Ataix. “L’acumulació d’aigües a la zona provoca que l’accés es dificulti i es treballa per solucionar aquestes mancances i garantir l’accés als camions i reforços antiincendis”, ha explicat Bargués.

Per aquest any i el vinent, l’Ajuntament de Martorell ha posat en marxa un pla de desbrossament per tal de mantenir la muntanya en bones condicions. Segons el regidor, “s’ha començat per la zona del cementiri, cap a les zones urbanes fins a tenir cobert tot el terme municipal”.