Es lliuren els premis del concurs fotogràfic ‘ClickLilaMartorell’ amb motiu del 25N

514
Entrega de premis concurs ClickLilaMartorell

Aquesta tarda, a l’Espai Jove Punt Nord, s’han lliurat els premis del concurs ‘ClicklilaMartorell’, organitzat per les regidories d’Igualtat i de Joventut, amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista (25N). Els guardons s’han dividit en dues categories per edats, la primera amb els participants de 12 a 15 anys, i la segona amb els d’entre 16 i 29, així, les guanyadores han estat Judit Ellacuria i Oumaima El Boutaibi, respectivament. La regidora d’Igualtat, Infància i Adolescencia, Belén Leiva, ha oficiat l’acte.

Aquesta competició va cridar als i les joves martorellenques, d’entre 12 i 29 anys, a fer una fotografia que tingués relació amb la lluita contra la violència de gènere, relacionada amb el lema d’aquest any: ‘Si veus o vius violència masclista, no callis’. L’objectiu ha estat involucrar la joventut en la lluita contra la violència de gènere, a través d’una creació i expressió artística que sensibilitzés a la ciutadania i afavorís a fer que no es normalitzin les agressions o l’assetjament cap a les dones.

Així, la valoració del resultat ha estat positiva perquè a les imatges presentades surt reflectida no només la violència física, sinó també la digital, que és una realitat present en molts casos, i també missatges d’apoderament femení i rebuig cap a les violències.

La guanyadora de la primera categoria, Judit Ellacuria, ha descrit la seva proposta com “un dibuix d’una noia que sembla que està contenta, però per dins està patint, i es treu la màscara. Estic molt contenta perquè a banda del premi, em pareix que és un tema molt important, del qual se n’ha de parlar”.
Per la seva part, la guanyadora de la segona categoria, Oumaima El Boutaibi, no ha volgut fer declaracions. El lliurament de premis, a més, s’ha aprofitat per crear un espai de posada en comú entre totes les persones que, amb la seva participació, han fet possible aquest concurs, i també s’ha reconegut l’esforç de tots els participants amb un petit obsequi a cadascun.