Es lliuren els premis del concurs per crear la imatge dels camins escolars segurs

599
Xènia Bagué, primer premi

Acte de lliurament dels premis del concurs per crear la imatge gràfica dels camins escolars segurs de Martorell. Ha estat aquesta tarda a El Círcol amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, i la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza. Xènia Bagué del Col·legi La Mercè ha guanyat el primer premi, Fatima Ikken de l’Escola Els Convents el segon i Dídac Pozada del Vicente Aleixandre el tercer. Al certamen s’hi van presentar un total de 48 obres, sis de cada centre martorellenc.

L’Ajuntament té previst posar en marxa una ruta d’itineraris escolars segurs perquè els nens i nenes puguin anar sols a l’escola, ja sigui a peu o en bicicleta, fomentant així una activitat física diària. Per aquest motiu, es va convocar aquest concurs al mes d’abril per crear-ne la imatge gràfica representativa.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha dit que es tracta d’un “projecte ambiciós, que iniciarem en breu, i que comprèn importants millores a la via pública. Creiem que els camins han de ser segurs sempre, però especialment els escolars. Hem de millorar les anades i vingudes, ja que normalment són concentracions de molta gent en poc temps”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora Soledad Rosende, qui va exercir com a presidenta del jurat, ha expressat que la deliberació “va ser molt difícil perquè hi havia molts dibuixos i logotips molt treballats i molt ben fets”. Ha agraït als participants i a la comunitat educativa la seva implicació amb el certamen, i el fet que, “tot i que ha estat un any escolar complicat, els nens i nenes hagin trobat una estona per regalar-nos la seva creativitat”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament i Salut

La guanyadora del primer premi, Xènia Bagué, de La Mercè ha explicat que la seva creació “són dues petjades amb el fons blau i verd, amb dos llapissos que assenyalen cap a on és el col·legi. Al fons, lletres i números per aprendre”. “Primer vaig fer un núvol, que em va quedar malament, però després vaig fer la silueta de les sabates perquè és amb el que caminem cap a l’escola”.

Xènia Bagué, primer premi

Fatima Ikken, segon premi, ha dibuixat “tres persones caminant per anar al col·legi junts per un camí segur”. L’alumna d’Els Convents ha demanat que els camins siguin el més segurs possibles per anar amb tranquil·litat a l’escola, ja sigui sols o acompanyats, i que la resta de ciutadans respectin sempre el pas dels infants.

Fatima Ikken, segon premi

Dídac Pozada del Vicente Aleixandre ha quedat en tercer lloc amb un dibuix “del material escolar anant cap a l’escola: el llapis, la goma, el boli…Se’m va acudir perquè tenia davant l’estoig i vaig pensar a dibuixar-lo”. Guanyar el premi l’ha fet molt content perquè ha rebut les felicitacions dels seus professors i companys.

Dídac Pozada, tercer premi

El primer premi estava valorat en 300 euros en material escolar i 600 euros en material per a l’escola. El segon premi consistia en 150 euros en material escolar i 300 euros en material per a l’escola. I el tercer guardó de 100 euros en material escolar i 100 euros en material per a l’escola.

El certamen s’adreçava als escolars martorellencs i hi podia participar qualsevol alumne escolaritzat en un centre d’ensenyament primari de la nostra població, de primer a sisè. Cada escola podia presentar un màxim de sis propostes d’entre totes les dels seus alumnes. La imatge gràfica participant s’havia de realitzar amb un suport de cartolina de mida DIN A3 (420 x 291mm) i es podia utilitzar qualsevol tècnica artística per fer el disseny. Els dissenys havien d’estar relacionats amb la temàtica d’anar a l’escola segurs i en companyia.