Més flexibilitat a la restauració i trobades sense límit de persones

350

A partir del 21 de juny, els bars i restaurants podran ampliar de sis a 10 comensals per taula a l’exterior. Això vol dir que a l’interior continuarà la limitació de sis comensals, si no es tracta de la mateixa bombolla de convivència. La flexibilització de les mesures tindrà una vigència de 15 dies, fins al 5 de juliol.

No hi ha canvis en l’aforament a l’interior dels locals, que es manté al 50 %, i també segueix la limitació de sis comensals per taula a l’interior. Però es redueix la distància de seguretat entre taules a 1,5 metres.

El Procicat també ha decidit aixecar la prohibició de fer reunions o trobades socials de més de 10 persones. Tot i que no hi haurà prohibició, es manté la recomanació d’evitar-ho i es demana a la ciutadania que apliqui el sentit comú i respecti les mesures bàsiques.

Els canvis també afectaran les festes majors que, a partir del 21 de juny, podran habilitar espais de ball com ara envelats, un supòsit que fins ara no estava permès.

Oci nocturn el 21 de juny

D’altra banda, el Procicat ha confirmat el 21 de juny com a data de reobertura de l’oci nocturn, coincidint amb la setmana de la revetlla de Sant Joan. Les discoteques podran obrir fins a les 3.30 de la matinada. Els bars musicials podran fer el mateix horari els divendres, dissabte i vigílies de festiu i fins les tres entre setmanes.

Els locals amb un aforament inferior a 500 persones tindran mitja hora per desallotjar les sales. Els de més de 500 persones tindran un quart d’hora més. Els locals hauran de tenir un registre de les persones que entren i s’haurà de guardar durant un mes.

Si bé es permetrà la meitat de l’aforament als interiors, a l’exterior serà del 100%. Salut ha recordat que aquestes mesures es poden revisar segons la situació epidemiològica.