Esperit festiu a la Fundació Residència Sant Joan de Déu per celebrar el Nadal amb els usuaris

1117

La Fundació Residència Sant Joan de Déu ha celebrat aquesta tarda la Festa del Nadal amb els seus usuaris i la companyia de l’alcalde Xavier Fonollosa i alguns regidors de l’equip de govern. Els residents i treballadors del centre han fet cagar el tió, han sortejat una panera, repartit els premis del concurs de decoració de Nadal i un recital musical.

Les activitats nadalenques, però, ja van iniciar-se el passat 10 de desembre amb la celebració d’una missa amb acompanyament musical del Coro Rociero de Masquefa. La Coral Rosanes hi va actuar el 12 de desembre. L’endemà, els alumnes del Col·legi La Mercè van oferir una representació d’Els Pastorets.

El 15 de desembre van comptar amb els Mariners d’Ègara i, el dia següent, amb una actuació de dansa oriental a càrrec de l’Espai Dansa. El patge Viu-Viu va visitar-los diumenge passat. Alumnes de La Mercè i el Vicente Aleixandre van fer actuacions musicals nadalenques dimecres i dijous, respectivament.

Les activitats continuaran aquest dissabte amb la Missa de Nadal, a les 12.00h, i la xerrada de l’ONG Mans Mercedàries sobre el Camp de treball a Kenya, dimarts vinent, a les 16.00h. Ses Magestats els Reis de l’Orient visitaran la residència el 6 de gener, a les 12.00h.

‘Una carta, un bon amic’

Durant aquests dies, els usuaris del Centre de Dia han aprofitat per iniciar contactes amb els alumnes de 3r de Primària de les escoles Vicente Aleixandre, Lola Angla i Mercè Rodoreda, i de 6è de Primària del Col·legi La Mercè, amb els què desenvoluparan, un any més, el projecte ‘Una carta, un bon amic’.

Segons Mònica Salgado, educadora social del centre, “aquesta acció intergeneracional permet posar en contacte els infants i els avis a través de l’intercanvi de cartes, fotografies i treballs manuals”. El projecte és una acció de relació entre la gent gran i els infants, amb l’objectiu de “potenciar la relació, el coneixement i reconeixement mutu entre realitats ben diverses, entre els infants i les persones grans, alhora que vol afavorir les relacions intergeneracionals, especialment entre aquells infants i persones grans que per la seva situació sociofamiliar no tenen relacions amb persones d’altres edats”.

L’activitat va començar el 2011, dins el Pla d’Inclusió i Cohesió Social, amb la finalitat de desenvolupar les línies d’acció del Pla que parlen del foment i la promoció de la intergeneracionalitat al municipi. Per tal de liderar la implementació de l’actuació, des del Pla d’Inclusió es va treballar conjuntament amb la Fundació Sant Joan de Déu el disseny d’aquesta iniciativa, que pretenia posar en contacte persones grans amb escolars martorellencs, per tal d’establir una correspondència estable entre els participants.

L’activitat s’ofereix a les escoles de Martorell a través del ‘Projecte Engranatge’, que és un catàleg de serveis i activitats que els diferents serveis municipals i d’altres ofereixen a totes les escoles del municipi.