Èxit de públic del primer títol d’El documental del mes a Martorell; el proper serà ‘Niña Sombra’, al març

714

Unes seixanta persones van acudir dissabte a la cita amb el cinema documental a la projecció de La teoria sueca de l’amor, que els proposaven l’Ajuntament i l’associació Cinema del Diable, a la Casa de Cultura. El proper film programat en el cicle ‘El documental del mes’ del Festival Internacional DocsBarcelona, a Martorell, serà Niña Sombra, de Maria Teresa Larraín, i es projectarà el 18 de març.

Niña Sombra (2016) narra de manera autobiogràfica la història de la pròpia realitzadora, Maria Teresa Larraín, que mentre editava el seu darrer film a Toronto va començar a perdre la vista. Així, el film mostra com Larraín afronta aquesta nova realitat que li ve a sobre i que coincideix en el temps amb la notícia de la mort de la seva mare.

La cineasta torna al seu Xile natal, trenta anys després d’haver-ne marxat, i és caminant pels carrers de Santiago que coneix un món diferent, que la inspira: el dels venedors ambulants cecs de La Alameda, la principal avinguda de la ciutat.

Niña Sombra esdevé així un viatge commovedor cap a les profunditats de la ceguesa, en una narració autobiogràfica plena de coratge i sentit de l’humor per enfrontar-se a una nova vida.

Aquest nou documental, que forma part del cicle ‘El documental del mes’ del Festival Internacional DocsBarcelona, es passarà a la Casa de Cultura de la Vila, el proper dissabte 18 de març a la tarda.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Sergi Corral, s’ha mostrat “molt satisfet per la rebuda de la gent de Martorell a aquesta iniciativa, amb una assistència més alta de l’esperada, que demostra l’interès suscitat i el nivell cultural que la gent demana”.