Fèlix Brunet presenta aquesta tarda ‘Clàssic’, trucs de màgia moderna amb aire ‘retro’

1291

El Centre Cultural acull aquest divendres, a les 18.30h, l’espectacle ‘Clàssic’ de Fèlix Brunet, inclòs dins la programació del Nadalem. Màgia amb tècniques modernes, però amb un toc ‘vintage’. Tots els objectes i aparells que utilitza el mag estan fabricats amb un aspecte antic, el seu vestuari és dels anys 20 i la selecció musical també és d’època. Segons Brunet, jocs molt visuals, participatius i divertits, fets de manera totalment original.

Per què es diu ‘Clàssic’ l’espectacle?Book vintage 032

És un espectacle de màgia amb humor, on hi participo jo, que sóc el mag, i la meva assistenta, la Lulú. Es diu Clàssic perquè he fet una recopilació de jocs clàssics, antics, que tenen més de 100 anys. He recuperat jocs de llibres, he seleccionat efectes de màgia i els he modernitzat en el sentit tècnic. L’aspecte és clàssic, continua sent tot de fusta, materials nobles i llautó. A l’espectacle no surt res de plàstic, ni res de colors, tot es d’aspecte antic.

Per què va decidir fusionar aquests dos conceptes?

Perquè ara tots els mags fan màgia molt moderna i volia diferenciar-me’n. Fa 22 anys que em dedico a la màgia i sempre he intentat ser diferent a la gran majoria. Tinc altres espectacles, un dels anys 20, un altre de l’època medieval o de l’època victoriana, que és un circ de puces. Ara he anat una mica pel tema ‘retro’, que també està molt de moda. És un espectacle familiar i per a tots els públics.

Què ens sorprendrà?

No faig jocs de cartes, ni jocs amb cordes, ni enganxo anelles. Normalment, a tots els espectacles de màgia fan el mateix en diferents estils. Jo faig trucs antics, que la gent no està acostumada a veure, com ara, fer aparèixer un anell del públic dins de set capses.

Ha escrit el llibre ‘Com viure de la màgia i no morir en l’intent’. Quines són les claus per poder dedicar-s’hi professionalment?

Com a tots els oficis has de posar-hi passió, dedicació, hores i paciència. Si tot va bé, et veus recompensat amb la resposta de la gent. En aquest llibre vaig voler fer una mena de manual per a la gent que comença, explicant els errors que he comès jo en la meva carrera perquè ningú no els torni a cometre. És un manual lògic, que es pot anant. Per exemple, hi ha un capítol que explica la diferència de treballar en un casament, per a una empresa o en una escola. L’enfocament de l’espectacle és molt diferent, s’ha de dirigir a les necessitats.