Finalitzen els contractes dels joves en pràctiques de Garantia Juvenil a l’Ajuntament de Martorell

1794
Joves Garantia Juvenil
Joves Garantia Juvenil

10 joves d’entre 16 i 30 anys contractats a través de la convocatòria de contractació en pràctiques de joves beneficiaris del programa Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), han finalitzat aquesta setmana les seves tasques. Les han dut a terme durant sis mesos, a jornada completa, a les diferents dependències de l’Ajuntament. El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, qualifica “d’excel·lent” l’experiència i l’actitud que han mostrat.

La contractació dels joves es va dur a terme el novembre passat per cobrir 10 llocs de treball a diversos departaments de l’Ajuntament atenent a la seva formació: a l’Arxiu Municipal, a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, a Joventut, a Promoció Econòmica, a Museus, a Ensenyament, a Participació Ciutadana, a Comunicació, a Alcaldia i a la Biblioteca.

Experiència molt satisfactòria

El regidor Lluís Amat ha fet balanç del programa que s’ha gestionat des del Centre de Promoció Econòmica després de sol·licitar la subvenció del SOC, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. L’ha qualificat “d’excel·lent, per l’actitud, la preparació i la qualificació acadèmica que tenien”.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

Per tot plegat, “des del Molí Fariner ens pugem al carro de totes aquelles iniciatives i programes que permetin a la gent de Martorell ser més a prop de tenir feina. Si el SOC torna a convocar una Garantia Juvenil, que tinc entès que sí, Martorell tornarà a ser-hi”.

Primera oportunitat laboral

Amat ha posat èmfasi en el fet que “era la seva primera experiència laboral, desplegada a través de càpsules de 6 mesos, remunerades, amb un responsable o tutor i seguint unes obligacions, uns horaris i un esperit de treball en equip que els ha portat cap al món laboral real formant part de l’engranatge dels departaments municipals”.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

A partir d’aquí, l’objectiu del programa és el de poder sortir al mercat i aconseguir una feina en alguna empresa de l’entorn, evitant la marxa a l’estranger davant la manca d’oportunitats. Els joves, beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, s’havien inscrit prèviament com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO) i havien de disposar d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior, o títols reconeguts com a equivalents per tal d’accedir-hi.

Joves Garantia Juvenil
Joves Garantia Juvenil

Garantia Juvenil

La Garantia Juvenil està adreçada a persones, d’entre 16 i 30 anys, que no hagin treballat ni fet accions educatives ni de formació en les setmanes immediatament anteriors a la inscripció. Si es compleixen els requisits, la Generalitat es compromet a oferir als candidats, en el termini de quatre mesos, una oferta de treball, unes pràctiques en una empresa o la formació necessària per a accedir al mercat laboral.

La iniciativa ofereix oportunitats per als joves, però també ajuts per a les empreses, a partir de programades de formació per a desenvolupar competències professionals; inserció en el mercat laboral, amb pràctiques o contractes laborals; suport a l’emprenedoria i l’autoocupació, i orientació laboral.