La 4a Cursa Solidària de Resistència Cargill es correrà aquest diumenge

2219

El Parc Forestal de Can Cases acollirà aquest diumenge la 4aedició de la Cursa Solidària de 6 hores de Resistència, que promou l’empresa Cargill amb la col·laboració de Creu Roja Baix Llobregat Nord. La cursa començarà a les 8.00h i acabarà a les 14.00h, amb l’entrega de premis als primers, segons i tercers de les categories masculina i femenina.

Els participants correran o caminaran a través d’un circuit de 2’5 quilòmetres dins del Parc Forestal de Can Cases i escolliran la distància que vulguin recórrer. Aquesta és, precisament, la particularitat de la cursa: mentre que hi seran presents atletes internacionals que intentaran millorar la seva marca en una cursa de resistència, la prova també és oberta aquells corredors o caminaires que vulguin participar en la causa solidària.

Els orígens, en la plantilla de Cargill

L’any 2014, un grup de treballadors de l’empresa Cargill, SLU, va iniciar un projecte solidari de manera conjunta amb Creu Roja al Baix Llobregat Nord. Des d’aleshores, s’han celebrat tres edicions d’una cursa solidària que col·labora amb Creu Roja.

La inscripció a la prova (al web www.athleticevents.net) tindrà el cost d’un euro, a més de l’aportació en forma d’aliments que cada corredor faci a l’inici de la cursa. Creu Roja Baix Llobregat Nord recollirà els aliments i els destinarà a les prop de 60 famílies amb qui està col·laborant durant tot l’any. La coordinadora de Creu Roja Baix Llobregat Nord, Jordina Gual, explica que l’entitat gestionarà l’entitat els aliments dins del programa que ja tenen en marxa. “A partir de dilluns els voluntaris s’encarregaran de classificar els aliments i repartir-los en el programa que tenim activat”, ha dit.

En l’anterior edició es va batre el rècord de participants, amb 150 corredors. Les previsions per enguany situen en més d’un centenar de persones la xifra de corredors per a aquest diumenge. Carles Salvador, treballador de Cargill i impulsor d’aquesta cursa, el circuit de 2’5 quilòmetres és “adient per a tots als públics, és força pla”.

Les inscripcions a la cursa es tancaran avui, tot i que el mateix diumenge s’acceptaran corredors que no s’hagin pogut inscriure abans. L’entrega de dorsals començarà a les 7.00h i acabarà a les 7.45h i el servei de dutxa per als participants s’ubicarà al Complex Esportiu Torrent de Llops.