Fonollosa és escollit vicepresident de l’Associació de l’Arc Metropolità

270
Assemblea constituent Associació Arc Metropolità

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha estat escollit vicepresident de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità en l’assemblea de constitució que ha tingut lloc aquest matí a la Nau Gaudí de Mataró. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, serà la presidenta i l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ocuparà la vicepresidència segona.

A banda d’escollir presidència i vicepresidències, l’acte d’avui ha acollit una sessió de treball en la qual s’ha debatut sobre qüestions com ara infraestructures de mobilitat, habitatge, sostenibilitat i l’impuls de zones de baixes emissions. També s’han aprovat els estatuts de l’organisme i la participació econòmica de cada municipi que anirà en funció del volum de població, segons explicava l’alcalde Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell (MTV)

L’assemblea constituent arriba després que a l’abril, els municipis fundadors (Martorell, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú) signessin la Declaració de Martorell, que implicava la constitució del nou organisme i posava les bases del que serà la tasca de l’entitat en aquells àmbits estratègics on cal centrar l’acció pública, especialment els aspectes de caire més territorial i supramunicipal i amb especial atenció a les qüestions amb component mediambiental.

L’Associació de l’Arc Metropolità està oberta a la incorporació de nous membres. Es poden sumar els municipis de més de 25.000 habitants, consells comarcals i entitats locals interessades en les finalitats del nou organisme. Les comarques dels municipis fundadors sumen 2,9 milions d’habitants. L’Associació constitueix un punt de partida que treballarà amb la voluntat d’anar incrementant progressivament la seva representativitat com a interlocutor dels temes que afecten el conjunt de la Regió Metropolitana.