A votació les 24 propostes finals dels Pressupostos Participatius

4390

La Regidoria de Participació de l’Ajuntament de Martorell ha posat en marxa la votació per als Pressupostos Participatius 2021. Tots els martorellencs i martorellenques que vulguin ja poden entrar a https://decideix.martorell.cat i triar entre els suggeriments fets per la ciutadania que han estat validats. El termini de votació en línia és obert fins l’1 de novembre.

Des de divendres, tothom qui estigui empadronat a Martorell i faciliti el seu número de DNI, el NIE o passaport pot escollir tres, quatre o cinc propostes d’entre un total de 24 candidates. N’hi ha de molt variades temàtiques: comunicació i TIC; cultura; esports; infància i adolescència; medi ambient; participació; salut; urbanisme i via pública.

La regidora de Participació de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva, destaca que abans d’iniciar la fase de votació “hi havia 32 propostes, però algunes s’han fusionat perquè coincidien o eren molt similars. D’altres s’han descartat perquè no complien els criteris, perquè des del consistori ja es té previst dur a terme alguna acció igual o molt semblant, o bé perquè alguns dels suggeriments fets no són competència municipal”.

Belén Leiva, regidora de Participació de l'Ajuntament de Martorell

Aquest és un procés participatiu a través del qual la ciutadania pot decidir, de manera directa, a quins projectes vol que es destini una part del pressupost d’inversions de l’Ajuntament.

La regidora Leiva anima tothom “a votar en aquests Pressupostos Participatius, perquè pensem que és una bona eina que posem a mans de la ciutadania per fer Martorell més nostre, per a que tothom se’l senti seu d’alguna manera”.

Belén Leiva, regidora de Participació de l'Ajuntament de Martorell

En una primera fase, es convidava a persones i entitats a fer propostes per decidir la destinació de 200.000 euros de la partida d’inversions del pressupost municipal. Un cop finalitzada -enguany amb 65 candidates-, es va procedir a la valoració tècnica per veure quines complien els criteris establerts per passar a votació, a càrrec dels tècnics municipals, que enguany es va fer entre el 29 de juny i el 15 de setembre. Un cop seleccionades 24 idees, ha engegat la tercera fase i definitiva: les votacions.

Del total de 200.000 euros, 30.000 es destinen als projectes que proposen i escullen els alumnes de 4t, 5è i 6è de les escoles de Martorell, i 20.000 més als Pressupostos Participatius d’Adolescents. En tots dos casos, es votaran als mateixos centres educatius.

Per a qualsevol dubte o incidència, es pot contactar amb l’Oficina de Pressupostos Participatius, a El Círcol (plaça de la Vila, 19), trucant al 93 775 00 50 ext. 6210 o enviant un correu electrònic a participacio@martorell.cat.