Gairebé 40 infants participen a la tradicional representació d’Els Pastufets a El Foment

1240
Els Pastufets 2019-2020
Els Pastufets 2019-2020

La 13a edició d’Els Pastufets, l’adaptació infantil d’Els Pastorets, s’ha estrenat aquest matí al Teatre El Foment. Han participat gairebé 40 infants i més d’una dotzena de persones que ha tingut cura dels aspectes tècnics i de la gestió entre bambolines. La segona sessió tindrà lloc l’1 de gener (18.30h) a El Foment.

Les setmanes d’assajos des de l’octubre han donat fruit a una representació innovadora que combina música nadalenca catalana amb la banda sonora d’Star Wars o temes de Daddy Yankee, entre d’altres. La directora d’Els Pastufets, Olga Folqué, ha justificat que “fem una adaptació del Folch i Torres, però com és molt llarga i només hi ha dos personatges principals, i a nosaltres ens interessa que tots els nens i nenes tinguin un moment de protagonisme, agafem altres trossets d’altres obres”.

Olga Folqué, directora d'Els Pastufets

Olga Folqué creu que hi ha coses a perfeccionar, però la valoració general és molt positiva i està contenta amb el resultat. L’edat màxima per continuar sortint a escena són els 12 anys, per aquest motiu agraeix que “sempre hi ha famílies noves que es van apuntant i continuant, això vol dir que els agrada. Satisfà veure que van venint any rere any”.

Olga Folqué, directora d'Els Pastufets

Molts dels infants repeteixen durant diverses edicions, és el cas del Pau Folqué, qui dóna vida al Rovelló, un dels protagonistes de l’obra. Fa 7 anys que participa en el muntatge d’Els Pastufets i assegura que “com ja ho he fet altres anys, doncs no sents tants nervis com el primer dia”. El Pau creu que “ha sortit bastant bé”, tothom el felicitava a la sortida.

Pau Folqué, actor a Els Pastufets