Homenatge als professors jubilats del Pompeu Fabra, Teresa Aguilar i Ramon Nicolau

3613
Homenatge professors jubilats Pompeu Fabra
Homenatge professors jubilats Pompeu Fabra

El Centre Cultural ha acollit aquesta tarda un emotiu comiat a Teresa Aguilar i Ramon Nicolau, professors d’Història de l’Institut Pompeu Fabra de Martorell, que s’han jubilat aquest any. L’acte ha servit per reconèixer l’esforç i dedicació dels anys d’exercici professional en aquest centre. Hi assistit un nodrit grup de mestres, alumnes, exalumnes i familiars; així com la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, i una representació del municipi francés Chevilly-Larue, d’intercanvi escolar aquests dies a Martorell.

La professora Teresa Aguilar ha dit que “en els 10 anys que porto al centre, he trobat amics d’aquells que, encara que no et vegis en molt de temps, quan els truques et diuen: què necessites?. Amb els alumnes he passat moments bons i no tan bons, sempre recordant-los que hi ha un moment per a cada cosa i una cosa per a cada moment. Però m’omple d’orgull quan els exalumnes m’expliquen què estan fent ara”.

Teresa Aguilar, professora Pompeu Fabra

Per a Ramon Nicolau el seu pas pel Pompeu Fabra “ha significat la meva última etapa docent i ha comportat una reflexió sobre la pràctica educativa. El fet de veure que la jubilació estava a prop m’ha fet ser molt més lliure a l’hora de plantejar l’aprenentatge clàssic i les meves aportacions al sindicat escolar i al claustre de professors”.

Ramon Nicolau, professor Pompeu Fabra
Ramon Nicolau, professor Pompeu Fabra
Ramon Nicolau, professor Pompeu Fabra

“Ara ens sentim una mica orfes de vosaltres, de la vostra feina, els vostres compromisos, de la saviesa que els anys us han donat, i us trobarem a faltar”, ha reconegut el director del centre, Xavier Joseph. “Per generació heu estudiat a l’escola franquista, heu viscut com a professionals l’esclat de la democràcia a l’escola, heu vist com l’aplicació de l’obligatorietat de l’educació ha estat un dels canvis viscuts més importants i heu assistit al traspàs de la competència d’Ensenyament a la Generalitat. Aquests canvis els heu viscut amb esperança, però també amb tensió i amb pocs recursos; recolzant-nos, en bona part, en el voluntarisme i la bona fe del professorat i les famílies”.

Xavier Joseph, director Institut Pompeu Fabra
Xavier Joseph, director Institut Pompeu Fabra

“Hem viscut la dificultat de dotar de recursos suficients l’educació i no hem aconseguit del tot, entre administració i professionals, prestigiar l’educació, l’escola i la professió com mereix. Tots dos heu contribuït notòriament a que això fos possible al nostre centre. Sempre al peu del canó, entrant cada dia a l’aula i desenvolupant aquest meravellós art d’ensenyar. Per sobre de tot heu excel·lit en el respecte als alumnes, la seva formació i en ser un model de bones persones per ells”, ha destacat el director.

Xavier Joseph, director Pompeu Fabra

L’acte ha comptat amb l’actuació musical de la també professora de l’institut, Alba Bohigas, i dels exalumnes Clara Cardós, Marc Lapuente i Nina Rosés. Els professor de Ciències Socials han fet als homenatjats un divertit qüestionari on han tingut l’oportunitat d’explicar anècdotes sobre els seus alumnes. Finalment, han estat obsequiats amb un ‘sopar amb estrella’ i unes entrades per al Gran Teatre d’El Liceu.

Alba Bohigas, professora Pompeu Fabra
Alba Bohigas, professora Pompeu Fabra