Ibai Espinosa i Víctor Cecília buscaran a casa el bitllet per a l’estatal de futbol sala

1160
Ibai Espinosa i Víctor Cecília
Ibai Espinosa i Víctor Cecília

Martorell és la seu de la fase prèvia del Campionat estatal de seleccions sub16 i sub19 que començarà demà. Les seleccions de Catalunya, Madrid, el País Basc i Castella La Manxa buscaran el bitllet al campionat estatal que es jugarà el mes de febrer a Madrid. Només un combinat de cada categoria, el que obtingui els millors resultats, viatjarà a Madrid per lluitar pel Campionat estatal.

El Pavelló Esportiu Municipal i el Pavelló de Can Cases seran les seus d’aquesta fase prèvia entre les quatre seleccions. Però Martorell també hi tindrà un pes especial a través de dos jugadors: Ibai Espinosa i Víctor Cecilia. Ambdós, integrants del cadet A i del juvenil A del Sala5 Martorell, respectivament, buscaran l’única plaça de cada categoria que obri la porta a l’estatal de Madrid del proper mes de febrer.

Mentre que Ibai Espinosa debuta en una selecció catalana, Víctor Cecília repeteix com a habitual des de la categoria aleví. Espinosa va aterrar al Sala5 Martorell fa quatre temporades. Procedent del FS Piera, el seu lloc de residència, va destacar a la trobada de seleccions comarcals i va cridar l’atenció de Ryuji Suzuki, qui aleshores era el coordinador dels equips base martorellencs.

Ibai Espinosa (FCF)
Ibai Espinosa (FCF)

Convertit, ara, en el capità del cadet A del Sala5 Martorell, creu que la força del grup vermell l’ha ajudat a aconseguir ser uns dels 15 escollits. Espinosa reconeix que a Martorell se sent com a casa i apunta al talent del grup com a factor clau en què ell vesteixi la quadribarrada a partir de demà.

Ibai Espinosa, jugador cadet A Sala5 Martorell

La selecció catalana sub16 està formada per Oscar Dirul (FC Barcelona), Marcel Bravo (CN Sabadell), Lenny Ramos (Escola Pia Sabadell), Adrián Carmona (CN Sabadell), Néstor Ruiz (L’Hospitalet Bellsport), Sergi Viedma (FC Barcelona), Iván Bonillo (AE Les Corts), Pol Cano (Industrias Santa Coloma), Jorge Carrasco (FC Barcelona), Santiago Soulere (AE Les Corts UBAE) i Matí Puig (CFS Montcada).

Cecília repeteix, ara a casa

Víctor Cecília, per contra, sap què significa vestir la senyera a sobre d’una pista de futbol sala. El martorellenc, que va començar a jugar a futbol 7, sobre la gespa, al Bufalà. El FC Barcelona va seleccionar-lo per la seva projecció en el futbol sala, però abans va passar pel Badalona i va signar pel club de la ciutat on vivia. Després del futbol, va provar sort amb l’equip aleví blaugrana i s’hi va quedar durant sis temporades.

Víctor Cecília (FCF)
Víctor Cecília (FCF)

Després del seu pas per Can Barça, ha tornat a Martorell per reforçar el juvenil A del Sala5 Martorell. I enguany, tot i tenir només 17 anys, forma part d’una selecció catalana sub19 que encadena cinc Campionats d’Espanya consecutius. Aconseguir el del curs 2018-2019 passa per guanyar la fase prèvia que se celebrarà a partir de demà. Cecília creu que jugar-lo a casa serà una de les millors experiències que pugui viure

Víctor Cecília, jugador juvenil A Sala5 Martorell

La selecció que dirigeix Jorge Vargas la formen Borja Puerta (Industrias Santa Coloma), Bernat Povill (FC Barcelona), Marc Vinyals (CE Mataró), David Peña (FC Barcelona), Xavi Jaén (Industrias Santa Coloma), Alejandro Cerón (FC Barcelona), Dylan Moreno (Industrias Santa Coloma), David Segovia (CFS Montcada), Iñaki Roses (Olympic Floresta), Alex Lacambra (AE Les Corts UBAE) i Adrián Hurtado (CFS La Unión).

Madrid, el plat fort

La fase prèvia del Campionat Estatal arrencarà demà. La sub16 s’enfrontarà a Madrid en el partit inaugural (11.00h). Dues hores més tard, la sub19 obrirà el foc també contra Madrid. Tan Espinosa com Cecilia admeten que els combinats madrilenys són els més perillosos d’aquesta cita

Ibai Espinosa, jugador cadet A Sala5 Martorell

Cecília, a més, qualifica de rival directe la selecció madrilenya, i assegura que començar amb bon peu els donarà força per a la resta de partits

Víctor Cecília, jugador juvenil A Sala5 Martorell

Tots els partits de les seleccions catalanes tindran lloc al pavelló de Can Cases. La sub16 jugarà a les 11, dissabte contra el País Basc i diumenge davant  Castella La Manxa i la sub19 tindrà la mateixa agenda però dues hores després, sempre a les 13.00h.