Igualtat organitza un extens programa d’actes per conscienciar sobre la violència masclista, amb motiu del 25N

506

Martorell treballa durant tot l’any activament per a la protecció i el benestar de les dones, a través d’activitats de sensibilització que s’organitzen per a la ciutadania, al Centre de Formació d’Adults (CFA) o als centres educatius. A més, diàriament, s’ofereix atenció específica i personalitzada a totes les dones a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

Coincidint amb la commemoració del 25N, Dia Internacional Contra la Violència Masclista, la Regidoria d’Igualtat intensifica les accions per tal d’incidir en la prevenció, sensibilitazió i eradicació.

La regidora d’Igualtat, Infància i Adolescència, Belén Leiva, recorda que el lema del 25N d’enguany és ‘Si veus o vius violència masclista, no callis!’, tot subratllant la importància que tenim tots quan vivim o presenciem una violència masclista física o psicològica, per tal d’evidenciar-la i aconseguir eradicar-la.

Belén Leiva, regidora d'Igualtat

La regidora avança que fins al dilluns 20 de novembre, els joves d’entre 12 i 29 anys poden participar al concurs #clicklilamartorell, presentant una obra fotogràfica relacionada amb el lema ‘Si veus o vius violència masclista, no callis!’. Aquest concurs pretén que les agressions o l’assetjament cap a les dones no es normalitzi, gràcies a la intervenció del jovent en aquesta lluita.

El dimecres 22 de novembre hi haurà la projecció del documental La desaparición de mi madre a l’Espai Muxart (18.00h). La peça audiovisual presenta un debat sobre l’extrema exposició pública, a través de les xarxes socials i certs cànons de bellesa. Aquesta activitat està vinculada a l’exposició artística Antibiografia, una selecció d’obres d’artistes contemporanis sobre la imatge biogràfica i el retrat.

Dijous 23 de novembre, l’Enrajolada acollirà el taller de pintura tèxtil del cicle ‘CreArt’ (17.00h), on els participants podran decorar una peça de roba amb motius feministes. El divendres 24 de novembre (d’11.00 a 13.00h) es durà a terme el taller de sensibilització ‘Fem-ho en lila’ al Mercat de les Bòbiles, mentre que per la tarda l’Associació Esportiva Nihon Tai-Jitsu impartirà un taller de defensa juvenil a l’Espai Jove (17.00h). El dia clourà amb la projecció de la pel·lícula Els Encantats a la Casa de Cultura, dins el Cicle Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català (20.00h).

Belén Leiva, regidora d'Igualtat

El Dia Internacional Contra la Violència Masclista, 25 de novembre, commemorarà les víctimes amb la Lectura del Manifest Institucional a la plaça de la Vila (12.00h). A més, l’Aula de Teatre farà una actuació teatral i l’Escola de Música acompanyarà tot l’acte. L’associació Esportiva Nihon Tai-Jitsu tornarà a impartir un curs de defensa femenina obert a totes les edats(de 10.00 a 13.00h). Ràdio Martorell emetrà un programa especial titulat Avui parlen elles, les que no callen, amb testimonis de dones que han patit violència masclista (11.00h).

Belén Leiva, regidora d'Igualtat

A pesar de ti vencí de Mer i Maló és el llibre que es presentarà dilluns 27 de novembre a la Biblioteca (18.30h). L’autora explica en aquesta autobiografia el rerefons d’una relació de violència. Posteriorment, Ràdio Martorell emetrà (19.00h) l’entrevista ‘El perquè del 25N’ al programa Cap i Cor, presentat per Mari Carme Rodríguez.

La xerrada ‘Identificar, prevenir i actuar davant la violència digital masclista’ es farà el dimecres 29 de novembre al Punt Òmnia del Centre Cultural (10.00h). L’endemà, la psicòloga Maite Deamo impartirà un taller d’iniciació a l’atenció plena (mindfullness), també al Centre Cultural (17.00h). Finalment, el cicle d’activitats del Dia Internacional Contra la Violència Masclista es tancarà amb la proclamació del guanyador i el lliurament de premis del concurs #clickamartorell, el divendres 1 de desembre (17.00h) a l’Espai Jove.