Inscripcions obertes a les campanyes d’excavació dels jaciments de Sant Genís i Santa Margarida

1378
Jornada portes obertes Santa Margarida
Jornada portes obertes Santa Margarida

El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) ha programat, per a aquest estiu, dues campanyes d’excavació, vinculades als jaciments de l’antic priorat de Sant Genís de Rocafort i a l’assentament de Santa Margarida. Les persones interessades a participar-hi es poden inscriure fins al 30 de maig al web del CEM.

El nombre de places disponibles és limitat i la selecció es farà considerant els següents criteris: haver participat anteriorment a l’excavació a Santa Margarida; el grau de disponibilitat en dates i horaris, i l’experiència en excavacions arqueològiques, tot i que es reserva un nombre de places per a persones sense experiència. La selecció de participants es comunicarà a partir del dia 3 de juny.

La 2a campanya d’excavacions al monestir de Sant Genís de Rocafort es desenvoluparà del 25 de juny al 6 de juliol. L’horari de treball serà de dilluns a dissabte, de 8.00 a 14.00h (treball de camp), i de 17.00 a 19.00h (treball de laboratori).

El vicepresident del CEM, Alfred Mauri, ha avançat que “es preveu l’excavació al sector sud de l’església de Santa Genís, en l’espai que ocupaven el claustre i part de les dependències monàstiques”. Els treballs comprendran l’excavació arqueològica; el registre i documentació d’Unitats Estratigràfiques; la neteja i documentació de materials arqueològics, i la planimetria de camp.

Reproductor d'àudio
Alfred Mauri, vicepresident del CEM

La 38a campanya d’excavació a Santa Margarida es durà a terme entre els dies 8 i 26 de juliol. L’horari de treball serà de dilluns a divendres, de 8.00 a 13.00h i de 16.30 a 20.00h. En aquest cas, segons Mauri, “es farà l’excavació al sector oest del jaciment, amb estructures i necròpolis des del segle VI al XVI”. Els treballs també comprendran l’excavació arqueològica; el registre i documentació d’Unitats Estratigràfiques; la neteja i documentació de materials arqueològics, i la planimetria de camp i aplicacions informàtiques. A més, es faran servir bases de dades i sistemes d’informació geogràfica aplicades a l’arqueologia, així com el programari SigArq.

Reproductor d'àudio
Alfred Mauri, vicepresident del CEM

La campanya es complementa amb diverses activitats de formació relacionades amb els processos de registre i documentació, amb l’aplicació de mitjans informàtics. En ambdós casos l’organització facilita allotjament i manutenció gratuïts pels participants a les instal·lacions de la masia de Santa Margarida.