Instal·lats nous senyals als contenidors soterrats per aclarir on cal llençar cada residu

1262

L’Ajuntament de Martorell està col·locant nous senyals informatius als gairebé 600 contenidors soterrats que hi ha al municipi per millorar la recollida selectiva i fer així més efectiu el reciclatge. Aquests nous vinils, que s’enganxen a la part frontal dels contenidors, expliquen de forma molt gràfica què es pot llençar i què no en cada contenidor.

Aquesta acció s’emmarca en una campanya informativa més àmplia que inclou tallers i jocs educatius per a petits i joves i la col·locació de punts d’informació en activitats com el Mercat de Nadal, amb tècnics de Medi Ambient que donen consells i orienten els ciutadans perquè cap residu quedi fora de lloc.

El regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, ha explicat que “es tracta de garantir els nivell òptims de reciclatge. En el moment que baixem els nivells de reciclatge i tot ho aboquem al rebuig, la mescla surt molt més cara i ho acabem pagant els ciutadans. Una manera de millorar la selectiva és informar, al mateix lloc on són els contenidors, d’una forma icònica, ràpida i intuïtiva”.

Antecedents, l’any 2010

L’any 2010 es van substituir tots els contenidors de Martorell per 92 bateries de contenidors soterrats. L’acció es va acompanyar d’una campanya de sensibilització que incloïa banderoles informatives; una guia del reciclatge i un joc de bosses de ràfia (una groga per al plàstic, una verda per al vidre, una blava per al paper i el cartró, i un cubell per a l’orgànica), que es van repartir als martorellencs.

Aquesta campanya es realitza amb el finançament de les entitats sense ànim de lucre Ecoembes i Ecovidrio. El canvi dels senyals s’haurà finalitzat a mitjan gener.