Joaquim Parera presenta el llibre ‘Igor, Renfield i la boja de la pala’

737
Presentació llibre Joaquim Parera

El martorellenc Joaquim Parera ha presentat aquesta tarda a la Biblioteca Martorell el llibre Igor, Renfield i la boja de la pala. Quan llegim una novel·la apareixen personatges que a vegades no són més que un recurs o que simplement serveixen al protagonista. Personatges que són a la història, però que no tenen història. Per a l’autor, ja és hora que sapiguem qui són i què volen, d’on venen, quins són els seus somnis i quin és el seu punt de vista.

Parera, qui ha estat acompanyat a l’acte pel regidor de Cultura, Andreu González, així com pels seus amics Iván Sánchez i Puri Massa, ha explicat que es tracta de “biografies de personatges coneguts de la cultura popular i d’altres menys coneguts que normalment no tenen veu, són al darrera o són abstractes”. “No és una novel·la, són relats curts que a vegades es creuen”.

Reproductor d'àudio
Joaquim Parera, autor

Hi trobem Renfield, servent de Dràcula, la senyora Hudson, propietària de l’apartament que lloga Sherlock Holmes, Igor, criat de savis esbojarrats, l’assassí amb matxet, un mort vinent, un vampir, un extraterrestre o la potencial víctima “Tots ells tenen dret a explicar-nos com se senten i què volen. Aconseguirem, fins i tot, entendre’ls per una estona”.

Reproductor d'àudio
Joaquim Parera, autor

L’autor ha confessat que “sempre havia tingut la dèria d’escriure sobre la rere història d’aquests personatges”. A més, assegura que “l’obra té quelcom particular: és l’única obra d’aquest gènere en clau d’humor escrita en català”.

Reproductor d'àudio
Joaquim Parera, autor

Aquest, però, no és el primer llibre del martorellenc. Junt amb Iván Sánchez va publicar Reflexions sobre 53 días de invierno, on entrevistava la directora del film 53 días de invierno Judit Colell, a la guionista Alba Ventura i a l’actriu Aina Clotet, entre d’altres membres del rodatge.

Escrit, però sense publicar, té el llibre Escrito con sangre, un llibre que titlla de rigorós i documentat per desmitificar la història del vampirisme, amb tocs d’humor.

Felip Marró detectiu d’ocasió és una altra de les seves publicacions “sobre un detectiu privat que parla sol i investiga els secrets d’un hàmster”, i que es pot llegir al web de l’editorial Bubok, on també hi trobareu Vidas privadas, muertes mundanas, “contes sobre gent rara a la que li passen coses rares”.

Ara, vol publicar El miccionario ebriopédico, accèssit del Premi Vila de Martorell 2012, un recull de neologismes i redefinicions.