Jocs infantils i sopars de germanor, punts centrals de les festes dels barris de Can Cases i l’Illa Santacana

2393
Festes de Can Cases
Concurs de Truites - Festes de Can Cases

Els barris de Can Cases i l’Illa Santacana han celebrat aquest dissabte les seves respectives festes de barri amb diferents activitats per a tota la família. No han faltat els jocs infantils i els sopars de germanor, els actes més celebrats tradicionalment per els veïns.

Al barri de Can Cases, el ja tradicional concurs de truites ha comptat aquesta edició amb nou participants. Els membres del jurat, composat per membres del consistori, han hagut de puntuar les truites segons la seva presentació, dificultat de l’elaboració i gust. La guanyadora ha estat la Maria, que ha cuinat una truita de patates i pebrots vermells i s’ha endut un pernil com a primer premi.

La segona classificada ha estat l’Aida, que amb un original disseny de la truita en forma de petites estrelles s’ha emportat el segon premi, un lot d’embotits, mentre que el tercer premi, un lot d’ampolles de vi, ha anat a parar a la veïna Olga. Tots els participants, a més, han estat obsequiats amb una ampolla de cava.

A la tarda, ha arribat el torn dels veïns més petits del barri amb la festa de l’escuma i la instal·lació de dos inflables aquàtics. Can Cases ha posat punt i final a les festes de barri amb un sopar de germanor i una discomòbil que ha punxat temes de les dècades dels 70, 80 i 90’s. El president de l’associació de veïns, Javier Sicília, ha valorat positivament aquestes festes, que han tingut una assistència similar a la dels darrers anys.

Javier Sicília, president AAVV Can Cases

Enguany, les festes del barri de Can Cases han tingut una arrancada diferent amb la inauguració de la renovació de la plaça de Santa Maria, espai central del barri i que acull any rere any aquestes celebracions. Javier Sicília ha explicat que aquesta reforma de la plaça va sorgir de la petició de tots els veïns de rehabilitar un dels espais més importants de la zona.

Javier Sicília, president AAVV Can Cases

Xocolatada i tòmbola a l’Illa Santacana

Aquest dissabte també s’han celebrat les festes de l’Illa Santacana a la Vila, que s’han tornat a congregar al voltant del carrer Mestres Gomila i Reniu. A les 18:00h han arrancat aquestes festes amb jocs d’aigua per tots els nens i nenes de la zona, seguits per una xocolatada popular. Les festes han conclòs amb un sopar de germanor on hi ha hagut animació musical a càrrec d’un discjòquei i una tómbola de regals cedits pels botiguers del barri de la Vila.

Aurora Ibáñez, tresorera de l’associació de veïns de l’Illa Santacana, ha destacat les activitats infantils com ha pivot central d’aquestes festes i ha agraït la baixada de les temperatures de cara al sopar de germanor del vespre.

Aurora Ibáñez, tresorera AAVV Illa Santacana