Jordi Basté visitarà la Biblioteca dijous per presentar la seva exitosa primera novel·la

1789
Marc Artigau i Jordi Basté
Marc Artigau i Jordi Basté

El periodista de RAC1 Jordi Basté vindrà aquest dijous a la Biblioteca Martorell (19.00h) per presentar la seva primera novel·la, Un home cau, escrita conjuntament amb l’escriptor Marc Artigau. Aquest llibre ha estat un dels més venuts en llengua catalana durant el passat Sant Jordi. Els autors fan que el detectiu privat Albert Martínez hagi d’esclarir les causes de la desaparició d’un home tot endinsant-se en la fosca història d’una família de l’alta burgesia barcelonina. La periodista de RAC1 Mònica Fulquet, qui va ser cap de premsa de l’Ajuntament de Martorell entre els anys 2007 i 2011, serà l’encarregada de presentar llibre i autor a l’equipament.

Un home cau arriba a casa nostra amb el record ben viu i recent de l’èxit de vendes per Sant Jordi: segons dades del Gremi de Llibreters, es va situar en el quart lloc del rànquing de llibres més venuts de ficció en català –just darrera de Xavier Bosch, Pilar Rahola i Jaume Cabré- i com a cinquè llibre més venut del rànquing general.

Basté: “És un llibre d’estiu, per portar-lo arreu”

Basté i Marc Artigau desenvolupen un cas que ha d’investigar el detectiu privat Albert Martínez, un barceloní molt especial, gastrònom i seductor. Una nit de primavera, mentre sopa amb un antic amic d’universitat, és testimoni de la desaparició d’un home a l’espigó del Port Olímpic després d’una discussió. A partir d’aquí, haurà d’esclarir les causes com a argument principal d’una novel·la que, com Jordi Basté explicava aquesta setmana al programa Martorelletres de Ràdio Martorell, “està escrita amb un llenguatge del segle XXI. Crec que és refrescant i que esdevé una lectura d’estiu, per portar-la arreu”.

Jordi Basté, autor del llibre

En paral·lel, el protagonista de la història s’endinsa en la fosca història d’una família adinerada i influent de la part alta de Barcelona: “d’aquell tipus de gent que encara tenen por del què diran els demés o allò de ‘el nostre mal no vol soroll’. Una societat fètida, putrefacta, que no sap exportar els problemes i que se’ls queda dins. És de la part alta de Barcelona, però també podria passar al sud de la ciutat”.

Jordi Basté, autor del llibre

Un home cau és una novel·la negra, però Basté considera que també inclou “altres temàtiques que esperem que facin que els lectors s’ho passin tan bé com nosaltres dos escrivint-la”.