Josep Collell, del Col·legi La Mercè, treu la millor nota de Martorell a les PAU

589

Josep Collell Tous, alumne del Col·legi La Mercè, ha tret la nota més alta de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) de tots els instituts martorellencs, un 9,1. El jove vol estudiar el proper curs Enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i especialitzar-se en ciberseguretat. A més, Collell ha estat distingit per la Generalitat en treure més d’un 9 a la prova.

Un total de 141 estudiants dels instituts martorellencs es van inscriure enguany a les PAU, que es van duu a terme del 4 al 6 de juny. D’aquests, 73 alumnes eren de l’Institut Pompeu Fabra, 42 del Joan Oró i 26 del Col·legi La Mercè. El passat 19 de juny es van fer públics els resultats de la prova que, després del període pertinent de revisió, ja són definitius.

Collell explica que “els exàmens de la fase general no els vaig trobar complicats. El de Matemàtiques una mica més llarg de l’habitual, comparat amb els exercicis que havíem practicat a classe. El de Física sí que va ser més complicat que la resta i el que més em va costar més de fer”.

L’estudiant assegura que “no m’esperava que m’anessin tan bé els exàmens de Castellà i Català, ni el de Matemàtiques i Física. Em vaig endur una sorpresa. He anat tranquil durant tot el curs i també durant l’examen”.

Amb aquests bons resultats, el jove ha gaudit de “15 dies de viatge amb els amics i al juliol tornaré a marxar, a més d’aprofitar per estar amb la família. Quan comenci la universitat se m’acabarà el temps lliure i el poder fer més d’aquestes coses. La meva mare diu que s’esperava una bona nota, però no tan alta”.

Josep Collell, alumne La Mercè

Collell és un dels 914 alumnes (1.153 el 2023), 538 dones i 376 homes, que rebran la distinció que atorga el govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la PAU. Els distingits rebran del govern de la Generalitat un diploma acreditatiu.

L’alt percentatge d’aprovats es manté en un 97%

El 97% dels estudiants de Catalunya que s’han presentat a les PAU han superat la fase obligatòria de la convocatòria ordinària d’enguany que els permetrà accedir a la universitat aquest pròxim curs 2024-2025. En les proves celebrades aquest mes de juny, es van matricular 42.550 estudiants, dels quals finalment es van presentar 41.736 (41.049 al 2023).

Tant la nota mitjana de PAU com la nota mitjana d’accés a la universitat es mantenen estables, segons els resultats inicials corresponents a la fase general. Concretament, la mitjana PAU ha estat de 6,747 (6,787 el 2023) i la mitjana d’accés a la universitat de 7,276 (7,271 el 2023). Per sexes, les dones tenen ambdues notes mitjanes per sobre del global.

En aquesta convocatòria, la qualificació més alta corresponent a la fase general és un 9,90 que han obtingut dos estudiants de la demarcació de Barcelona: un alumne de Castellnou de Bages que estudia a l’Institut d’Auro (Santpedor), i un altre alumne de Sant Cugat del Vallès que estudia a l’Institut Forat del Vent (Cerdanyola del Vallès). A la resta de demarcacions, la qualificació més alta ha estat de 9,80.