Josep Pibernat mostra un centenar de dibuixos i aquarel·les a l’exposició ‘Abstrak’

708

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el regidor de Cultura, Sergi Corral, han inaugurat aquest dijous l’exposició Abstrak Imaginació i Equilibri, un centenar de dibuixos i aquarel·les de l’artista gironí afincat a Martorell, Josep Pibernat. La mostra es podrà visitar fins el 25 d’octubre al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis.

Josep Pibernat va nàixer a Sant Feliu de Buixalleu (La Selva, Girona), resident a Martorell i format a l’Escola Massana (Barcelona). Durant els anys 80 realitza, entre d’altres, exposicions a la Galeria 77 (Esparreguera), Casa de Cultura de “La Caixa” a Martorell o la Galeria L’Artesà (Barcelona).

Finalista dos anys al Premi Internacional Joan Miró, a la Fundació Miró de Barcelona i a Pamplona (Navarra). Finalista dos anys a la Biennal del FC Barcelona. Una obra resta exposada al Museu del Club. Per qüestions personals i familiars va abandonar la seva faceta d’artista i actualment ha reprès la seva activitat.

Abstrak presenta 116 obres abstractes i minimalistes, on es plasmen les vivències socials, personals i familiars que l’artista ha viscut les darreres dues dècades. “He buscat el motiu i he treballat els matisos, com si cada quadre fos el capítol d’un llibre de la meva vida”, ha explicat Pibernat. Emoció, expressió i creativitat, a través d’aquarel·les, dibuixos, acrílics, llapis d’aigua i tècniques mixtes secretes per distorsionar els colors.

L’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor Sergi Corral han recordat que l’artista ja va exposar fa 30 anys en el marc de la Festa del Roser i han destacat el seu talent i segell personal, fàcil de reconèixer.

Horari de visita

L’exposició es pot visitar fins el 25 d’octubre al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis. Dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h, dissabtes i diumenges, de 10.30 a 14.00h. Telf. 93 774 22 23 museus@martorell.cat