Juliol a la Biblioteca amb la visita de la cuinera Maria Nicolau i de l’historiador Jaume Clotet

380
Maria Nicolau

La mediàtica cuinera Maria Nicolau i l’historiador Jaume Clotet passaran aquest juliol per la Biblioteca per presentar les seves darreres creacions, els llibres Cremo! i La Germandat de l’Àngel Caigut, respectivament. A més de les presentacions, l’equipament continuarà acollint aquest mes les hores del conte, el Bibliolab i propostes musicals per a infants i joves.

La primera presentació serà la de la cuinera Maria Nicolau, qui el proper dijous 4 (19.00h), presentarà el seu darrer llibre Cremo!. Es tracta d’un assaig i un receptari que van molt més enllà: hi barreja passió, empenta, memòries, personatges estrambòtics i reflexions, com qui fa una beixamel i al ritme revolucionari que caracteritza la cuinera de La Garriga, explica la tècnica de la Biblioteca, Josefina Canals. La presentarà la martorellenca Rosa Farreras.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca

La setmana següent, el divendres 12 (19.00h), serà el torn de la novel·la La Germandat de l’Àngel Caigut, de Jaume Clotet. Canals detalla que l’obra submergeix el lector en la història d’un grup de cavallers templers que fugen del Regne de Jerusalem i que s’emporten el secret més ben guardat de la cristiandat. Set segles després, un monjo de Montserrat serà protagonista d’una aventura que amenaça la basílica més sagrada dels catalans. La directora de la Biblioteca, Mercè Parera, presentarà l’autor.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca

L’equipament cultural acollirà també dues activitats musicals en commemoració dels 200 anys del guitarrista i compositor barceloní Josep Viñas, dimarts 2 de juliol. La primera, a les 18.30h, és una ‘Hora del conte’ amb Titelles i guitarres. Una activitat musical i pedagògica amb l’actriu Glòria Ribera i el guitarrista martorellenc Jordi Sàbat, que a través d’un concert de guitarra rememora diferents personatges reals de la història d’aquest instrument.

Una hora més tard, el mateix Sàbat proposarà a un públic jove a partir de 13 anys una sessió creativa i un taller de reflexió a partir de la figura de Viñas, amb música en directe. Es treballarà la seva vida i les seves facetes musicals com la d’intèrpret, compositor o director.

També dirigit a un públic infantil, el divendres 5 (18.30h) hi haurà el ‘Bibliolab’ titulat Dragons, dragonets o menja-robes? Construcció de refugis, que parlarà sobre el món i l’evolució dels rèptils, les particularitats i els costums del nostre dragó de jardí, que té molts noms i moltes creences populars. En segon lloc, es farà el taller de construcció de refugis, una activitat per a nens i nenes a partir de 7 anys.

Es busquen voluntaris pel programa ‘Lecxit’

Altres propostes d’estiu són la campanya ‘Lecxit’ 2024-25, per potenciar entre els infants el seu gust per la lectura, amb l’acompanyament d’una persona voluntària amb el projecte educatiu Lecxit de la Fundació Bofill. En aquesta línia, es buscaran voluntaris lectors, amb l’únic requisit que disposin d’una hora a la setmana i ganes de transmetre la passió per la lectura. Per a més informació i inscripcions, cal adreçar-se a la Biblioteca a partir d’aquest 1 de juliol.

Els Clubs de Lectura continuen creixent i obren inscripcions

Aquest 1 de juliol, obren les inscripcions per als clubs de lectura del nou curs, que començaran a l’octubre. Es tracta d’espais de trobada mensuals per a compartir lectures i impressions literàries en grup. Hi haurà dues propostes noves: el Club de Lectura Infantil -el primer dijous de cada mes de 18.00 a 19.00h- i el ‘Llegim els clàssics’ previst pel quart dilluns de cada mes de 19.00 a 20.00h.

També s’han programat el Club de lectura de nit -tercer dijous de cada mes de 21.30 a 22.30h-; el dels Bibliolovers -primer dijous de cada mes de 19.00 a 20.00h-; el de viatges -darrer dimecres de cada mes de 19.00 a 20.00h i el d’anglès -el primer dimecres de cada mes de 19.00 a 20.00h-; o el de ‘Dones escriptores’ -el tercer dilluns de cada mes de 18.00 a 19.00h- i el 20/40 -el quart divendres de mes de 19.00 a 20.00h-, el de novel·la negra- i el segon dimecres de cada mes de 19.00 a 20.00h.

Horari d’estiu

L’horari d’estiu de la Biblioteca serà tots els dimarts i els dijous de 10.00 a 14.00h, i de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.30h. Tancaran per vacances del 5 al 18 d’agost. Aquest mesos de calor allargaran el préstec de documents i si us emporteu tres llibres us regalaran un ventall de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Us animen a fer-vos fotos amb el vano i a compartir-les a les xarxes socials amb l’etiqueta #EstiuXBM2024.