La 30a Festa de l’Handbol Català torna a celebrar a Martorell els èxits d’aquest esport

676
30a Festa Handbol Català. Foto: FCH

Martorell, en el marc de la capitalitat de Ciutat Europea de l’Esport, ha repetit experiència i ha estat la seu de la 30a edició de la Festa de l’Handbol Català, que organitza la Federació Catalana d’Handbol (FCH). Durant la gala, que ha tingut lloc aquest vespre a Ca n’Oliveres, s’ha reconegut 150 entitats, clubs, ajuntaments i jugadors i jugadores pel seu camí i els seus èxits durant la temporada 2022-2023.

L’Ajuntament de Martorell ha estat premiat amb el trofeu FCH en la seva tasca per promoure l’handbol, un guardó que ha recollit l’alcalde Xavier Fonollosa. Josep Blanchart, per la seva trajectòria al món de l’handbol, i Lydia Pena, per la seva tasca dins la Junta Directiva de la Federació, han rebut les insígnies d’or, les màximes distincions que lliura la Federació Catalana d’Handbol.

També s’ha premiat diferents col·lectius i persones destacades al món de l’handbol pels seus èxits esportius, a escala de clubs i de seleccions. A més, s’ha fet un reconeixement a les entitats que més activament han treballat per aconseguir avançar cap a la igualtat en aquest esport. El Club Panteres Grogues ha rebut el trofeu Menció Especial per la seva tasca en la visualització de les persones LGTBI+. Mentre que Encarna Moreno (presidenta del BM Pau Casals), el Club Handbol Montbuí i l’Handbol Ribes han rebut els trofeus Pla d’Igualtat.

El president de la Federació Catalana d’Handbol, Jaume Fort, ha donat la benvinguda agraint l’acollida, per segon cop consecutiu, de la ciutat de Martorell. El president ha assegurat que des de la Federació s’estan esforçant “per ajudar a tots els clubs i per obtenir els màxims recursos de cara al futur. També continuem amb la implementació del full de ruta pel que respecta a la promoció de la igualtat a l’handbol”.

Jaume Fort, president de la Federació Catalana d'Handbol

El president del Club Handbol Martorell, Jordi Florenza, ha parlat de “la gran tasca que fa l’Ajuntament de Martorell amb l’esport i, sobretot, amb l’handbol”. I ha agraït a la Federació la confiança dipositada en la ciutat de Martorell els dos últims anys.

Jordi Florenza, president del Club Handbol Martorell

Just després d’entregar les insígnies d’argent i d’or, els premis més especials de la gala, s’ha entregat un altre premi que no apareixia al llistat de premiats i premiades. La Junta de la Federació Catalana d’Handbol ha atorgat la insígnia d’or i brillants al seu president, Jaume Fort.

El president de la Federació s’ha mostrat molt sorprès i ha explicat que se sent un afortunat “del camí que he fet amb l’esport i amb l’handbol en particular”. I, a més de donar les gràcies a tots, ha afirmat que “la federació intentarà estar sempre a l’altura de les circumstàncies”.

Jaume Fort, president de la Federació Catalana d'Handbol

La gala s’ha tancat amb les intervencions de la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa. El batlle s’ha mostrat molt orgullós i ha deixat clar que a Martorell “es fomenta l’esport, pels innombrables beneficis físics que té, però sobretot, per tots els valors que comporta la pràctica esportiva”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La festa de l’handbol català, que ha estat presentada per Mireia Vicente, periodista de Televisió de Catalunya, ha finalitzat amb un còctel-sopar per tots els assistents.