La 31a campanya ‘Una casa, una flor’ es fa porta a porta

2881

L’Ajuntament de Martorell ha iniciat la 31a campanya ‘Una casa, una flor’. Durant tota aquesta setmana, els treballadors del Centre Especial de Treball Can Cases reparteixen, porta a porta, més de 12.000 torretes amb begònies cultivades al viver del Centre Ocupacional Can Serra.

La campanya ‘Una casa, una flor, diu la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, “és una de les empremtes del nostre poble i té un doble objectiu. D’una banda, conscienciar la població de la necessitat de tenir cura dels espais públics, i de l’altra, posar en valor la tasca dels treballadors de Can Cases”.

Les plantes que es regalen durant la campanya ‘Una casa, una flor’ són una mostra de les que es poden veure en els diferents espais públics de Martorell. Una actuació que ha permès al nostre municipi ser distingit com a Vila Florida durant sis anys consecutius, per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC).

La regidora destaca que “Martorell és Vila Florida gràcies a la feina dels usuaris de Can Serra i volem compartir amb tots els martorellencs el fruit del seu treball. Són flors amb ànima social perquè no només fan lluir els carrers i places del nostre poble, sinó que al darrera hi ha una gran feina d’integració laboral i social de persones amb algun tipus de discapacitat”.

Elisabeth Plaza, regidora de Serveis Urbans i Via Pública

Enguany, la pandèmia ha impedit fer el lliurament de les flors a Ca n’Oliveres, per això “hem pensat que era una bona oportunitat per fer la campanya més gran portant-la a les cases i, en col·laboració amb el Centre Especial de Treball de Can Cases, passarem per tots els carrers del poble oferint la nostra empremta de flors de colors”.

La torreta amb planta va acompanyada d’un punt de llibre amb una imatge del viver de Can Serra i una breu explicació de la campanya signada per l’alcalde Xavier Fonollosa, on valora la “cura i afecte” amb què aquestes flors han estat cultivades.

Al viver de Can Serra enguany s’han cultivat prop de 100.00 plantes amb flors, principalment, pensaments i begònies, però també begònies dragons, petúnies, sufínies i càrex.