La Banda Simfònica de Martorell contagia d’esperit nadalenc el públic de l’Auditori Joan Cererols

730
Concert de Nadal de la Banda Simfònica de Martorell

La Banda Simfònica de Martorell va oferir el seu tradicional concert de Nadal ahir, dissabte, al vespre. Com cada any, l’espectacle va aconseguir omplir de gom a gom l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, on el públic va poder gaudir de clàssics de diferents èpoques i, com no podia ser d’una altra manera, de les nadales més populars.

Tal com detalla el director de la Banda Simfònica, Fran Palacios, el concert va comptar amb “una barreja d’obres instrumentades i orquestrades expressament per a banda, pasdobles i obres típiques de Nadal”. En aquest sentit, el moment més destacat va arribar amb la Marxa Radetzky de Johann Strauss, quan els assistents van poder participar aplaudint al compàs de la música, com fa el públic del Concert d’Any Nou de la Filharmònica de Viena.

Fran Palacios, director de la Banda Simfònica de Martorell

Però aquest no va ser l’únic moment en què els espectadors van poder col·laborar amb els músics: també ho van fer en la introducció de Boig per tu, la balada en català per excel·lència. Durant la resta del concert, que es va dividir en dues parts de cinc peces cadascuna, el públic es va mantenir molt entregat, de manera que la banda va oferir un popurri de nadales sorpresa al final de la segona part.

Vint-i-cinc anys de música

Aquest concert de Nadal ha servit per posar la cirereta a la celebració del 25è aniversari de la Banda Simfònica, que es va començar a commemorar l’abril passat. A banda, l’espectacle ha arribat pocs mesos després de l’estrena de Fran Palacios com a director, ja que va assumir aquesta responsabilitat el mes de setembre.

En aquests mesos, Palacios ha comprovat que “la gent de Martorell és conscient dels concerts de la banda: hi ve i, fins i tot, repeteix”. El director considera que això millora el treball del conjunt musical: “Als músics ens agrada que el que fem agradi i que la gent vingui a veure’ns”, admet. Amb la mirada ja posada en el 2020, Palacios assegura que tenen objectius com a banda i que l’any que ve continuaran treballant per assolir-los.

Fran Palacios, director de la Banda Simfònica de Martorell

La Banda Simfònica de Martorell va néixer l’any 1994 gràcies a l’impuls d’un grup d’amants de la música. Ara ja fa un quart de segle que funciona i compta amb més d’una vintena de músics de totes les edats.