Valors, diversió i foment de la lectura en una Marató de Contes que ha fet gaudir els més petits

669
7a Marató de Contes

Prop de setanta persones, sobretot nens i nenes amb les seves famílies, han omplert aquesta tarda de dissabte el vestíbul de la Biblioteca Martorell. Tots ells hi han assistit per gaudir de la 7a Marató de Contes, organitzada per La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil i la secció local d’Òmnium Cultural.

L’humor i l’entreteniment de la Companyia Sgratta han fet de fil conductor per enllaçar la desena de contes que han explicat més de deu narradors diferents. Totes les històries han servit per transmetre als més petits valors molt necessaris, com ara la importància de respectar els companys o de tenir cura del medi ambient.

El president de La Xarxa a Martorell, Andreu Domènech, s’ha mostrat content i satisfet amb el nombre d’assistents que ha aconseguit aplegar aquest acte. “Des que el fem un dissabte a la tarda, veiem que ve més gent, sobretot moltes famílies, i això és el que volem”, ha reconegut.

Enguany la marató ha inclòs una novetat: “Gràcies a la col·laboració de diverses editorials, hem pogut organitzar un sorteig de contes”, ha explicat Domènech. A més, tots els infants del públic han rebut un exemplar del Cavall Fort o d’El Tatano, en funció de la seva edat. “Intentem que sigui una manera de fer-los conèixer tant la biblioteca com diferents opcions de contes i de llibres per animar-los a la lectura”, ha afegit.

Andreu Domènech, president de La Xarxa a Martorell

Més enllà de la voluntat educativa i d’oci, l’activitat té també una cara solidària. De la mà de Càritas Interparroquial de Martorell, la Marató de Contes ha aprofitat aquesta edició per recaptar pots de puré infantil de fruites, que es destinaran a les famílies més vulnerables.

‘En defensa de l’escola catalana’

Tal com explica el president de La Xarxa, el lema de l’acte ha estat, des que es va crear, ‘En defensa de l’escola catalana’, tot i que ha admès que en algun moment han arribat a plantejar-se que potser ja no calia insistir en aquesta idea. En els darrers dos anys, però, la situació ha canviat: “Ha tornat a agafar força la necessitat de defensar un model d’èxit i inclusiu perquè està sent atacat”, ha lamentat Domènech.

Andreu Domènech, president de La Xarxa a Martorell

Amb tot, els nens i nenes martorellencs s’han endinsat en la literatura durant dues hores, i tot apunta que podran tornar a fer-ho durant molts més anys.