La Biblioteca celebra el segon aniversari i dobla el nombre d’activitats

1616

La Biblioteca Martorell ha arribat als seus dos anys de funcionament a l’espai de l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals i ha elaborat un vídeo amb imatges d’actes de tot l’any 2016. En aquest període l’equipament cultural va organitzar 236 activitats, a les que hi van assistir 4.200 persones. Les presentacions de llibres d’autors mediàtics i d’autors locals, els tallers, les lectures infantils i els actes commemoratius i temàtics van atraure més públic i van incrementar el número de préstecs.

El vídeo té uns 4 minuts de durada i recull part de l’activitat a l’equipament l’any passat, que complementa a l’habitual servei de préstec de llibres i documents. La directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera, explica que “estem molt contentes de treballar en un edifici tan ple de llibres, de llum, de color i de vida, i això ho hem intentat reflectir a la projecció”. Per tot plegat, considera que la gent de Martorell cada cop sent més seu el nou emplaçament, i l’entén “com un espai que forma part de la seva vida comunitària, perquè les biblioteques són avui en dia un espai de trobada, un lloc per fer vida social i cultural”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Divuit presentacions de llibres d’autors locals i mediàtics

La Biblioteca va acollir l’any passat 236 actes, una xifra molt superior a les 121 de l’any anterior, i hi van assistir 4.200 persones. Les presentacions de llibres van ser el plat fort: fins a 7 escriptors mediàtics van mostrar les seves darreres creacions literàries, entre els quals Empar Moliner, Màrius Serra, Rafael Nadal o Víctor Amela. També es van celebrar 11 presentacions de llibres d’autors locals. Totes elles van suposar “una bona manera d’apropar públics que potser d’altra manera no vindrien a la Biblioteca, i donar-li més prestigi”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

També hi va haver espai per als tallers de lectura i d’escriptura, les sessions infantils mensuals de l’Hora del Conte i del Sac de Rondalles, el Concurs dels Superlectors, i jornades i esdeveniments com ara Sant Jordi, l’Any Llull, el Dia Internacional de la Poesia, el Premi Vila de Martorell, el Roser, el cicle Música i Tu o les xerrades de salut.

L’assitència als actes augmenta també el número de préstecs

Per la directora, que vingui més gent a la Biblioteca s’ha reflectit també “en l’increment del número de documents en préstec, que va passar de 44.500 el 2015 a 51.200 el 2016. Això es deu a que molta gent, en sortir d’algun acte programat, ha mostrat interès pel tema i s’ha emportat llibres a casa. Aquest és un dels grans objectius que pretenem: que la gent aprofundeixi en els temes que proposem”.