La Biblioteca consolida activitats en l’arrencada del nou any

829
Biblioteca Francesc Pujols

La Biblioteca Municipal de Martorell iniciarà el 2022 amb les seves activitats habituals mensuals, com són les presentacions d’obres literàries i alguna xerrada. A més, l’equipament ha preparat una Hora del Conte i una exposició fotogràfica per homenatjar la tasca feta a Kenya per la ONG Mans Mercedàries.

Tal i com menciona la tècnica de la Biblioteca, Josefina Canals, “el bombonet del mes de gener el tenim amb l’Exposició fotogràfica Kenya’21. Es presentaran una selecció de fotografies que l’ONG va fer durant la seva estada al 26è Camp de Treball del pais”. Recordem que els voluntaris de l’entitat van desplaçar-se enguany a Nairobi per treballar en la construcció de l’Escola Kindergarten Academy School Lutgarde.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Pel que fa a les activitats periòdiques, la primera arribarà el dimecres 12 de gener, amb la xerrada ‘Vistes de dron sobre literatura: Les cròniques del segle XII’. Impartida per l’Alba Bohigas, conduirà als lectors a través de les obres El Llibre dels feyts -narració dels fets més importants de la vida del rei Jaume I de Catalunya-Aragó i escrita en plural de primera persona- i El Llibre del rei en Pere -un relat dels esdeveniments del regnat de Jaume I, especialment la conquesta de Mallorca i, més minuciosament, els del seu fill Pere el Gran-.

Durant aquella mateixa setmana, l’equipament acollirà la presentació de la novel·la Sola, escrita per Carlota Gurt i presentada per Míriam Riera. L’autora ens fa viatjar per una intriga psicològica protagonitzada per una dona que s’enfronta al seu entorn de manera rebel. “Una història sobre la solitud narrada en un compte enrere agònic de cent vuitanta-cinc dies en què descobrirem si la solitud és una realitat objectiva, un estat d’ànim, una benedicció o una condemna”, explica Canals.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Els dies 20 i 27 de gener també es faran dues presentacions més: per una banda, el llibre de poesia Records i esperances, de la martorellenca Montserrat Barlam -un nou llibre en què la terra, el país, l’amor i les immenses ganes de viure conviuen en uns poemes plens de vitalitat, força i estimació als altres-; i d’altra banda, l’assaig Putin trenta anys després del final de l’URSS, de Llibert Ferri. L’autor parla de la Rússia de Putin, que no s’entén sense la humiliació que va representar l’esfondrament de la Unió Soviètica.

Entremig d’ambdues presentacions, s’engegarà l’habitual Hora del Conte, aquest cop amb Contes per somiar i amb la Sara Genovart com a narradora oral. Un viatge pels contes de l’equipament en què els protagonistes són la il·lusió, l’amor i la imaginació, amb històries que viureu amb entusiasme i que són excel·lents vehicles d’aprenentatge per als infants.

Per últim, es farà un taller d’escriptura creativa per a joves, titulat ‘Fes arribar la teva veu al món’. Serà els dies 25 de gener i 1, 8 i 15 de febrer (4 sessions) i amb ell s’espera que “tots els nens de partir d’11 anys puguin aprendre a redactar, a transmetre sensacions i a saber expressar el que volen dir”, esmenta Josefina Canals. Tots els participants, a més, practicaran l’observació atenta, es capbussaran en el món dels records i donaran forma a altres mons possibles a través de la imaginació.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Per participar en qualsevol d’aquestes activitats, caldrà reserva prèvia a entrades.martorell.cat. L’equipament cultural obrirà, fins al 7 de gener, només a la tarda en horari de 16.00 a 20.30h. El 5 de gener, però, només obrirà al matí i el 8 de gener romandrà tancat. A partir del 10 de gener, els seus usuaris podran fer-ne ús tots els matins de dimarts a dissabte – 10.00 a 14.00h-, i les tardes de dilluns a divendres -10.00 a 14.00h i de 16.00 a 20.30h-.