La Biblioteca Francesc Pujols premia els lectors joves amb més fam de llibres

1332

El concurs Llegir té premi, que organitza la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques, i que també ha arribat a Martorell, va finalitzar el passat mes d’agost i aquest migdia s’ha fet entrega dels guanyadors locals a la Biblioteca Francesc Pujols. Adreçat a infants d’entre vuit i setze anys, pretén promoure la lectura i incrementar-la durant les vacances d’estiu, i és que se celebra des del 27 de juny fins el 28 d’agost.

A Martorell, els guanyadors han estat Vera Fernández, Estela Luna, Irene Barbero, Mateo Barbero i Marc Esplugas. Excepte el darrer, la resta han participat en la categoria de 8 a 11 anys, mentre que Esplugas ho ha fet en la de 12 a 16 anys. Tots ells han rebut un lot format per punts de llibres i llibres a mans de la tècnica de la biblioteca, Josefina Canals, i l’alcalde de Martorel Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Andreu González.

El regidor Andreu González ha exposat que “a Martorell hi ha nanos molt lectors i crec que la lectura en paper estableix una relació diferent amb les històries”. Fomentar-hi l’hàbit de llegir llibres i motivar-los a que no l’abandonin és el punt fort d’aquest concurs.

Andreu González, regidor de Cultura

El concurs constava de tres fases: primer, la tria d’entre 600 títols en català, castellà o anglès del catàleg eBiblioCat i la seva lectura; un cop feta la lectura, els participants havien de respondre unes preguntes i d’aquesta manera aconseguien punts per pujar de nivell i desbloquejar reptes. Per últim, com més punts tenien, millor era la seva classificació als rànquings generals. En total, hi han pres part prop de 1.500 lectors joves d’arreu de Catalunya.