La Biblioteca obre el termini d’inscripció als tallers infantils de programació d’ordinadors

463

La Biblioteca Martorell participarà en la 5a edició del Codeclub acollint un curs de programació d’ordinadors dirigit a infants de 10 a 12 anys. La proposta, del Servei de Biblioteques de la Generalitat, la impulsa una xarxa de clubs de programació informàtica. El curs és gratuït i les inscripcions són obertes fins el 25 de gener.

Codeclub és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat, conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Codeclubcat, una xarxa de clubs de programació d’ordinadors per a nens i nenes.

Es desplega a 22 biblioteques, entre elles Martorell, i es dirigeix a uns 200 infants catalans d’edats compreses entre els 10 i els 12 anys. Consistirà en la celebració d’uns tallers gratuïts cada dilluns del mes de febrer i fins al 15 de maig a la Biblioteca, en horari de 18.00 a 19.30h.

La principal intenció del curs és la “d’oferir als infants la possibilitat d’aprendre a programar ordinadors, a través de l’ús de materials didàctics. Tenen l’objectiu que els nens i nenes puguin aprendre els fonaments de la programació a través de l’estimulació de la seva creativitat”, explica la tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Martorell Josefina Canals. El curs l’impartiran voluntaris del Codeclubcat amb el suport de materials didàctics. Les inscripcions són obertes fins el proper 25 de gener al mateix equipament cultural.