Santiago Sánchez deixa la presidència de la Creu Roja Baix Nord després de 20 anys

1106

Santiago Sánchez, nascut a Villanueva del Duque (Còrdova) el 1948, ha estat al capdavant de la Creu Roja Baix Llobregat Nord com a president des de 1997. El voluntari Pere Martínez el relleva ara en el seu càrrec. Sánchez continuarà vinculat a l’organització com a president honorífic i seguirà amb la seva tasca com a delegat provincial.

Comença una nova etapa, després de 20 anys al capdavant de Creu Roja Baix Llobregat Nord.Img 4242

Perquè entengueu una mica la meva trajectòria, de jove em van diagnosticar una llarga malaltia i no podia treballar. En aquell moment, estava de president el senyor Màrius Garcia, al qual li tinc una especial estima i molt respecte. Des de l’Ajuntament, em van demanar d’anar a la Creu Roja, on vaig decidir fer dues hores de voluntari al dia, però desprès es van convertir en 24, perquè tenia temps i ganes. Al cap d’un temps, el senyor Màrius Garcia em va dir si volia presentar-me a la presidència i que ells em farien costat. Aquesta va ser la meva entrada a Creu Roja.

Quina era la seva idea de Creu Roja als inicis?

Era una Creu Roja molt complicada, un moment de moltes dificultats econòmiques. El senyor Màrius Garcia va fer una junta, on hi havia molta gent, però al cap del temps ens vam quedar sols. Ell va decidir que era moment de donar el pas i recolzar la meva candidatura. Al cap de poc temps va quedar molt poca gent, vam reestructurar els comitès, intentar veure les formules per poder anar tirant, treballant i fent efectiu tot l’aspecte social. Aquesta va ser una etapa emocionant i amb molta feina, però molt agradable.

Com va entomar aquests canvis?Recollida joguines creu roja 61

Em van omplir. Ho vaig agafar com una empresa social. M’ho vaig prendre amb moltes ganes, amb una il·lusió molt especial. Sempre he tingut una persona al meu costat, la Isabel Canals, amb la qual vam fer un equip important i molt fort. Vam anar creixent, posant les coses al seu lloc, captant socis, voluntaris i una oficina pròpia com la que tenim. Fa un any vam aconseguir el passeig de la Creu Roja i, actualment, pendent el canvi a una oficina nova.

Quina ha estat la línia de treball aquests anys?

S’havia de donar un aire més social, més activitats d’ajuda a les persones. En això ens vam esmerçar molt, cercant voluntariat polivalent. També hi havia la necessitat de millorar el transport i fer campanya entre els socis per explicar què volíem fer i quins projectes arribarien a les necessitats de cada poble. A partir de 2003, vam anar creixent i vam unificar totes les oficines del Baix Llobregat Nord. Martorell es va convertir en la seu central.

Actualment, quants socis teniu?Inauguracio del passeig de la creu roja 16

L’entitat compta amb prop de 200 voluntaris i ofereix una cinquantena de serveis. Es finança amb les aportacions de 2.500 socis amb quotes anuals, i gràcies als convenis amb els ajuntaments i les aportacions d’empreses privades.

Després de 20 anys, per què ha decidit fer un pas al costat?

Perquè un ha de saber quan comença i quan acaba. Crec que era el moment de fer un canvi i penso que les persones que vindran ho faran millor o ho mantindran. Seguiré vinculat a la Creu Roja com a president honorífic, amb les meves tasques de delegat provincial i també com a referent provincial del Banc de Sang i Teixits.