La Casa de Cultura projecta dissabte el documental ‘Tots els governs menteixen’

1317
'Tots els governs menteixen'
'Tots els governs menteixen'

Tots els governs menteixen és el documental que es projectarà aquest dissabte (18.30h) a la Casa de Cultura de la Vila. La projecció és gratuïta i s’inclou dins el cicle ‘El documental del mes’, impulsat per la Regidoria de Cultura amb el suport de l’associació Cinema del Diable; una perllongació del Festival Internacional DocsBarcelona.

La columna setmanal del periodista nord-americà I.F. Stone va marcar una època, durant la dècada dels 60, desemmascarant la corrupció i les mentides del govern amb una informació veraç, contrastada i independent. Els protagonistes de la pel·lícula, una nova fornada de periodistes d’investigació de mitjans independents dels Estats Units, recuperen el seu llegat i donen la cara per defensar el dret dels ciutadans a accedir a una informació lliure d’interferències, contrastada i honesta.

Tots els govern menteixen posa rostre i dona veu als noms que hi ha darrere temes tant espinosos com el cas Snowden, les fosses comunes a la frontera amb Mèxic o la violació del dret a la intimitat dels ciutadans. Glenn Greenwald, Jeremy Scahill, Amy Goodman i Michael Moore, entre d’altres, ofereixen el seu testimoni en un documental produït per Oliver Stone.

Fred Peabody és director i periodista guanyador d’un premi Emmy l’any 1989 per una de les seves pel·lícules per a televisió. Va ser director durant set anys del programa d’investigació The Fifth Estate per a la CBC, la televisió pública canadenca. L’any 2003 va ser productor del documental Perfect Illusions, sobre els trastorns alimentaris entre els joves i emès per la PBS.