Buenos Aires i Pont del Diable engeguen el circuit de festes als barris

1985
Festes de Buenos Aires
Festes de Buenos Aires

Ha arribat el bon temps i amb ell arrenca el calendari de festes als barris de Martorell. Una bona oportunitat per fer germanor i fomentar la relació entre veïns als carrers i places. Aquest cap de setmana és el torn de Buenos Aires, amb la tradicional sardinada popular, i de Pont del Diable amb el pregó a la capella de Sant Joan.

Dissabte 17 de juny (21.30h) els veïns de Buenos Aires faran un sopar popular de carmanyola amenitzat amb ball i rom cremat. Diumenge 18 de juny (10.00h) hi haurà la tradicional sardinada popular, festa infantil de l’escuma (12.30h) i gran xocolatada infantil amb pallassos (18.30h). Els actes tindran lloc a la plaça Pompeu Fabra. El president de l’associació de veïns, Ignacio Blázquez, ha remarcat que “per a nosaltres la festa del barri significa un altre any de germanor, de retrobada, de sopar tots plegats. És una festa que portem molt a dins i no volem que es perdi”.

Ignacio Blázquez, president AAVV Buenos Aires

El barri Pont del Diable donarà el tret de sortida a les seves festes aquest dissabte. La capella de Sant Joan acollirà el pregó (17.00h) i un concert de gòspel a càrrec de la formació Donant la nota. Al passeig del Quarter (21.00h) es farà el popular concurs d’all i oli ( inscripció: 2 euros) i el sopar de germanor (21.30h), que aquest any s’ha avançat una setmana.

Divendres 23 de juny hi haurà sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa (18.00h), amb la col·laboració de la Secció Sardanista de Martorell. Durant l’audició, arribarà la Flama del Canigó, tot creuant el Pont del Diable i recorrerà els carrers del barri, acompanyada de la música de la cobla. S’oferirà la flama a l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i es farà l’encesa del Cresol. També hi haurà sopar a la Font de la Truita (cal portar el sopar de casa) i la tornada de les Atxes de vent enceses per la Flama del Canigó i encesa del Foc de Sant Joan, al terraplè de darrera la llar d’infants. A continuació, hi haurà repartiment de coca i celebració de la Revetlla de Sant Joan.

La festa clourà dissabte 24 de juny amb la Missa solemne en honor a Sant Joan a la capella (11.00h), vermut per a la gent gran del barri a la plaça de la Creu (12.00h), inauguració de la recent remodelada plaça Germanes Maestre, primera trobada de puntaires del barri i lliurament del Premi del 33è Concurs Infantil de Pesca. A la tarda, es farà l’entrega de premis del 25è Concurs de pintura ràpida dels Amics de l’Art a la plaça de la Creu (18.00h), concert d’havaneres (19.00h) i tracta final de festa (21.00h) al passeig del Quarter, segons ha detallat el president de l’associació de veïns, Àngel Anton.

Àngel Anton, president AAVV Pont del Diable

“Les festes signifiquen molta il·lusió, molts nervis; sempre esperant màxima participació i que tot el que fem agradi als veïns perquè puguin gaudir d’aquests dies de retrobada. Hi ha veïns que han marxat del barri i tornen per recordar i conviure amb altres veïns de tota la vida. Les festes uneixen diverses generacions, sempre trobant-nos al pont del Diable, el passeig del Quarter i la plaça de la Creu, que és un nexe d’unió junt amb la capella de Sant Joan”, ha dit.