La Comissió Europea reconeix el ‘Martorell Educa 360’ amb el primer premi ‘BeActive’ d’Educació

2605

El premi ‘BeActive‘ de la Comissió Europea està dotat amb 10.000 euros pel programa d’activitats extraescolars gratuït i universal amb l’objectiu de lluitar contra les desigualtats i promocionar la igualtat d’oportunitats, l’esport i la cohesió social.

L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat del regidor d’Esports, Gerard Mimó, i la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, va recollir el 23 de novembre el primer premi ‘BeActive‘ de la Comissió Europea d’Educació i Cultura pel programa ‘Martorell Educa 360’ al Double Tree Hotel de Brussel·les (Bèlgica).

El guardó, entregat per la comissària europea d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Iliana Ivanova, dona suport a projectes i persones que es dediquen a promoure l’esport i l’activitat física a tot Europa.

D’entre les més de 100 propostes presentades, el projecte ‘Martorell Educa 360’ ha rebut el primer premi en la categoria ‘Educació’. En aquesta categoria, el ‘Martorell Educa 360’ competia amb dos finalistes més, el FC Groningen B.V. dels Països Baixos i el Mertesacker Stiftung, d’Alemanya.

Aquest primer premi compta amb una dotació de 10.000 euros, mentre que els dos finalistes van ser premiats amb 2.500 euros cadascun.

La Comissió Europea ha premiat el projecte ‘Martorell Educa 360’ perquè “aborda les desigualtats en el sistema educatiu, i promou l’èxit educatiu, l’equitat i la cohesió social”.

La iniciativa Martorell Educa 360, pionera a nivell europeu, fa quatre cursos que està en marxa al nostre municipi i, actualment, compta amb 1.600 nens i nenes inscrits, 140 grups d’activitat i 80 monitors. Treballa amb infants, adolescents i les seves famílies per entendre les seves necessitats educatives, tot ajudant-les a tenir èxit en l’aprenentatge.

L’alcalde Fonollosa destacava que aquest és “el projecte social més gran que hem fet mai a Martorell. Som l’únic municipi de Catalunya que ha activat un programa d’activitats extraescolars amb un ampli catàleg cultural, esportiu i de lleure, gratuït i universal. L’objectiu és lluitar contra les desigualtats socials, per la igualtat d’oportunitats”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El ‘Martorell Educa 360’ assegura que els infants i adolescents tinguin accés a activitats extraescolars de qualitat, gratuïtes i universals. A més d’activitats esportives, també promou activitats culturals, artístiques i musicals.

“Són activitats universals, per a tots els nens i nenes, perquè tant els qui s’ho poden permetre com els qui no, facin la mateixa activitat i evitem segregació. La grandesa d’això és que de 1.600 nens i nenes inscrits, el 60% no havia fet mai una activitat extraescolar”, valorava el batlle.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els BeActive comptaven amb 4 categories: ‘Educació’, ‘Llocs de feina’, ‘Heroi Local’, i ‘A través de les generacions’. En la categoria ‘Educació’, en què va ser guardonat el ‘Martorell Educa 360’ hi van participar 30 projectes més.

En la categoria ‘Lloc de Treball’, amb 13 iniciatives, els guanyadors van ser Eversports (Àustria) pel seu projecte que dona suport a un estil de vida actiu i un equilibri entre vida i feina.

La categoria ‘Heroi Local’ va guardonar Kalin Vasilev (Bulgària) d’entre 29 propostes, que ha aconseguit inspirar i dirigir a milers de búlgars cap a un estil de vida més saludable i actiu amb un projecte 100% voluntari i basat en la comunitat.

Per últim, el premi ‘A través de les generacions’, on participaven 29 iniciatives, va ser per Vila Nova de Cerveira (Portugal) pel seu projecte que cerca motivar els seus ciutadans, especialment la gent gran, a adoptar estils de vida saludables.