La companyia Jordi Rio representa diumenge ‘L’Avi Tonet’ a El Foment

1750
L'Avi Tonet
L'Avi Tonet

La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil prepara per diumenge, a les 12.00h, a El Foment un passi de teatre d’humor amb L’Avi Tonet de la companyia Jordi Rio. Les entrades costen 6euros els nens; 6,5 euros els adults, i 3 euros per als abonats.

En Magí, és un nen que arriba com cada dia a l’escola. Avui la seva tutora els encomana una tasca molt especial. Hauran d’escriure una redacció sobre algun ésser estimat amb qui tinguin una estreta relació i que se l’estimin molt. En Magí tria escriure sobre el seu avi, l’avi Tonet que malauradament fa uns mesos es va morir i en Magí encara el troba molt a faltar. Aquest punt de partida ens serveix per descobrir un entranyable i divertit personatge: l’avi d’en Magí, l’avi Tonet.

Amb una combinació d’humor i tendresa a L’Avi Tonet, viurem els petits i grans moments que estan en el record d’un net que s’estimava molt al seu avi. Les seves primeres vivències amb l’avi, quan en Magí encara era un bebè. Com era el dia a dia de l’avi, les seves aficions i habilitats. Els llocs on l’avi el portava, els dies inoblidables viscuts conjuntament o fins i tot reviure aquells mals moments habituals de tensió familiar, on l’avi intervé positivament.

L’Avi Tonet combina humor i la tendresa utilitzant diverses tècniques teatrals : el text, el gest, el clown, manipulació d’objectes, joc amb el públic i una banda sonora acurada que dona la possibilitat de traslladar l’espectador als diferents ambients proposats d’una manera senzilla i efectiva.

A banda de tocar el tema sobre les estretes relacions que sorgeixen entre avis i nets, l’obra també parla de la superació del trauma que tenen molts nets quan es moren els seus avis, això sí, tractat des d’una sensibilitat molt optimista, tendre i amb bon humor.