La creació se cita al Muxart amb el diàleg artístic del projecte ‘Processos’

327
Processos

El passat dilluns va començar la primera fase de l’exposició ‘Processos’, al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis de Martorell. Diversos artistes i col·lectius interactuen i estableixen un diàleg en la creació d’art, complint així amb una de les dues principals finalitats de l’equipament cultural. L’exposició neix de la coordinació i el treball conjunt entre Museus de Martorell i l’associació artística Obertencanal, formada l’any 2006.

‘Processos’ pretén apropar la creació contemporània del Montserratí a partir de dues fases -recerca i intercanvi d’idees d’una banda, i l’exposició de l’altra- tot promocionant els joves creadors de la zona. La idea principal és mostrar els processos creatius que hi ha abans d’acabar una obra i que la gent vingui al Muxart i vegi com els artistes les creen, explica Laura Bel, decoradora de l’exposició juntament amb Rafa Haro, d’Obertencanal.

Laura Bel

La primera fase, compresa entre el 7 de juny i el 4 de juliol, s’enfoca en la recerca i intercanvi d’idees. El diàleg hi és molt present i es fa també èmfasi en els processos individuals i col·lectius dels artistes. A més, el procés de creació de l’exposició formarà part de la 4a edició d’IntARTvenció 2021, una setmana en què diferents espais públics de Martorell s’obriran a l’art urbà i contemporani a través de les creacions d’artistes locals i d’arreu.

Processos

La segona fase, entre el 9 de juliol d’enguany i el 9 de gener de 2022, es configurarà l’exposició ‘Processos’ a partir dels resultats artístics de la fase anterior. D’aquesta manera, es donaran a conèixer les obres realitzades pels artistes i s’establirà un diàleg extern entre els participants del projecte i el públic.

Processos posa l’accent en la importància del procés creatiu com a element principal de tot fet artístic, i per dur-lo a terme s’han seleccionat cinc artistes o col·lectius del Baix Llobregat Nord: LALTRE Col·lectiu, Edo García, Mho, Sibux i Júlia Ruiz Matas per a que hi participin al llarg del projecte. Una d’aquestes artistes és la Mho Dueñas, qui porta la figura de la dona com a element principal de les seves obres.

Mho Dueñas

Gerard Sancho, Antonio Cortijo, Vanessa Hermosilla i Uxia Campo són artistes d’Esparreguera i d’Olesa de Montserrat que formen LALTRE Col·lectiu. Tots quatre, dedicats a les arts escèniques i l’art en viu, han volgut jugar amb la sintetització de diferents idees i conceptes per fer-se a ells mateixos una sèrie de preguntes que, més tard, traslladaran al públic en la segona fase de l’exposició.

Antonio Cortijo

‘Processos’ es podrà veure al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis entre el 9 de juliol i el 24 de setembre d’enguany. Posteriorment, itinerarà a l’octubre al Centre de Cultura Contemporània de València, un projecte cultural sense ànim de lucre amb vocació multidisciplinària que vol dinamitzar l’escena artística de la capital del Túria, formada per artistes, agents culturals i teòrics de l’art que conformen el teixit de societat actual.

Gràcies a ‘Processos’, el Muxart rendirà per primer cop homenatge al seu nom, convertint-se en un espai de creació artística real, un lloc on l’art contemporani hi serà viu i en contínua transformació, i en què el debat i la comunicació entre artistes emergents del territori hi serà molt present.