L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Martorell col·labora, un any més, en el desplegament del Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) 2021, que s’ha presentat aquest divendres a la Diputació de Barcelona. L’ADF martorellenca durà a terme les tasques de control de les masses forestals del nostre entorn tot l’estiu, per prevenir possibles incendis. L’ens provincial i l’entitat fan una crida a extremar les precaucions.
El PVI és un dispositiu de la Diputació de Barcelona que es desplega en col·laboració amb els 273 ajuntaments de la demarcació, 124 agrupacions de defensa forestal (ADF) i 9 federacions d’ADF del territori. S’activa aquest divendres i romandrà actiu fins l’1 de setembre, de forma ininterrompuda i en horari de 12:30 a 19:30h, el període de màxim risc d’incendi forestal.
Pretén “evitar els incendis forestals i limitar-ne els efectes”. Ho explica Ferran Tortajada, el president de l’ADF Martorell 317, entitat composada per una quinzena de voluntaris que vetllen tot l’any per al manteniment del medi i la vigilància i lluita contra els incendis.
Ferran Tortajada, president de l'ADF Martorell
Des de l’ADF es faran “tasques de prevenció d’incendis forestals i suport als bombers en l’extinció, informació i vigilància, en coordinació i comunicació directa per ràdio”. Enguany, cobriran l’anomenada Ruta 3 sobre un vehicle 4X4, en els espais forestals de Martorell, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes i Sant Llorenç d’Hortons.
Ferran Tortajada, president de l'ADF Martorell
Tortajada demana a la ciutadania “molta precaució, perquè la situació climàtica i l’estat de la vegetació fa que el perill d’incendi sigui molt alt”.
Ferran Tortajada, president de l'ADF Martorell
PVI: prop de mig milió d’hectàrees vigilades en tota la demarcació
L’actual dispositiu PVI, que compleix ja 25 anys d’implantació, abastarà una àrea de 498.709 hectàrees forestals considerades vulnerables. En el global de la demarcació, es comptarà amb 93 unitats d’informació i vigilància, 18 punts de vigilància fixa i un punt de vigilància mòbil, i s’ha contractat a 262 persones per dur a terme la campanya.
La distribució de les unitats d’informació i vigilància s’ha tingut en compte a partir del nombre d’habitants i les urbanitzacions existents en un determinat territori, així com la facilitat d’accés entre els diferents punts de risc de cada unitat.